Човек прекарва приблизително една трета от живота си в сън.

...
Човек прекарва приблизително една трета от живота си в сън.
Коментари Харесай

Защо сънуваме, а след това не помним видяното

Човек прекарва почти една трета от живота си в сън. Въпреки, че съществуват доста теории, които изясняват за какво сънуваме, никой към момента не схваща изцяло задачата на сънищата или какво тъкмо значат те.

Мозъкът е деен през цялата нощ, с изключително интензивна мозъчна интензивност в предния (прозенцефалон) и междинния мозък (мезенцефалон) по време на съня с бързо придвижване на очите (REM), когато сънуваме.

И възрастните, и бебетата сънуват към два часа на нощ - даже и да не си спомнят за това, откакто се разсънят. Всъщност, учените са разкрили, че хората нормално сънуват по няколко всяка нощ, всеки от които нормално продължава сред 5 и 20 минути.
свързани новини8877на 03.11.2021
По време на нормалния си живот хората прекарват приблизително шест години в сънуване. До 95% от всички бързо се не помнят малко след пробуждане. Според една доктрина сънищата са толкоз сложни за запомняне, тъй като измененията в мозъка, които настъпват по време на сън, не поддържат обработката и съхранението на информацията, нужни за образуването на паметта.

Докато множеството хора оповестяват, че сънуват в цвят, почти 12% от хората настояват, че сънуват единствено в черно и бяло. Хората под 25-годишна възраст рядко оповестяват, че сънуват в черно и бяло. Хората над 55-годишна възраст обаче оповестяват за черно-бели в към 25% от случаите.

Учените са разкрили някои разлики сред мъжете и дамите, когато става въпрос за наличието на техните сънища. В няколко изследвания мъжете оповестяват, че сънуват оръжия доста по-често от дамите, до момента в който дамите сънуват препратки към облекла по-често от мъжете. Друго изследване сподели, че сънищата на мъжете в по-голяма степен имат по-агресивно наличие и физическа интензивност.

Жените са склонни да имат малко по-дълги сънища, които включват повече герои. Когато става въпрос за героите, които нормално се появяват в сънищата, мъжете сънуват други мъже два пъти по-често, в сравнение с дами, до момента в който дамите са склонни да сънуват двата пола еднообразно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР