Човек обикновено не усеща биенето на сърцето си. Но когато

...
Човек обикновено не усеща биенето на сърцето си. Но когато
Коментари Харесай

Д-р Панчева обясни какво помага най-добре при аритмия

Човек нормално не усеща биенето на сърцето си. Но когато в неговото отмерено пердашене настъпи ненадейно някакво нарушаване, това буди безпокойствие у нас. Аритмията е нарушаване на сърдечния темп, от което не са застраховани нито здравите и млади спортисти, нито хората на напреднала възраст.

Аритмията не всеки път е рискова, само че от време на време тя е признак на съществено заболяване. Затова сме длъжни да се отнасяме към нея с внимание.

Може ли една аритмия да заплаши живота на индивида и по какъв начин да помогнем на сърцето да се върне в естествения темп, в случай че нямаме опция незабавно да се обърнем към експерт - на тези въпроси дава отговор кардиологът от Александровска болница доктор Ралица Панчева.

Д-р Панчева приключва образованието си по медицина 2014 година с цялостно отличие. През 2015 година стартира работа и специализация по кардиология в УМБАЛ “Александровска”. От 2016 година работи и като помощник към МУ София.

- Д-р Панчева, какво се случва със сърцето ни, когато е в аритмия?

- Аритмията поражда вследствие на нарушаване в естествената поредност на електричните импулси на сърцето, като се показва като прекомерно бърз, прекомерно муден или погрешен сърдечен темп. Обикновено естественият сърдечен темп е с периодичност сред 60 и 100 удара в минута.
Цялото изявление с доктор Панчева, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР