Човек не задвижва живота си от откриването на подходящите отговори,

...
Човек не задвижва живота си от откриването на подходящите отговори,
Коментари Харесай

Въпросите, които се страхуваме да си зададем

Човек не задвижва живота си от откриването на подобаващите отговори, а от задаването на верните въпроси. Въпросите, които се питаме, са мотор на същинския ни житейски напредък, счита блогърът Марк от marcandangel.com.

Вглъбяването в рутинното и елементарното съгласно него може в продължение на години да ни застопори единствено тъй като вътрешно се опасяваме да си зададем някои значими само за самите нас въпроси. Сред тези въпроси, най-плашещите постоянно са следните:

1. " Имайки поради ежедневните ми привички и дейности, къде мога да чакам да се намирам след пет години "? 

Само ние самите сме създатели на живота си. Формулата е простичка: като не вършим нищо, не ни се случва нищо. Като вършим неправилните неща, се получават неправилни резултати. Когато вършим същите дейности, се случват същите събития. Историята ни се трансформира единствено като вършим промени. Прогресът в живота постоянно се мери от обстоятелството, че сме подхванали някакво деяние.

2. " Хората към мен оказват помощ ли ми, или ме нараняват "? 

Човекът, в който се трансформираме, зависи от това, с кого сме се заобиколили. Може би към този момент знаете: по-добре е човек да бъде самичък, в сравнение с в неприятна компания.

3. " Как унищожавам личното си благополучие "? 

В живота се трансформираме в това, за което си мислим непрекъснато. Външните хора и събития могат да ни повлияят, само че щастието е най-много вътрешна работа. Трябва да прекратите връзката на външните въздействия и достижения с щастието си и да си дадете позволение да бъдете щастливи сами за себе си във всеки миг, без да имате потребност от нещо друго.

4. " Какви са моите оправдания "? 

Истината е, че в случай че човек е добър в оправданията, рядко го бива в нещо друго. Джордж Вашингтон е споделил: по-добре без оправдания, вместо с неприятни такива. За да достигнете там, където желаете, би трябвало да започнете да вършите деяние. Независимо какви трудности виждате пред себе си, единственото нещо, което стои сред вас и това, което желаете, е обяснението за какво не можете да го извършите. 

5. " От кои неточности се багра най-вече "? 

Когато откриете път, който желаете да извървите, и разберете какво е нужно, не трябва да се боите. Нужно е да съберете куража да вършиме неточности. Те водят до отчаяние, само че са инструмент към пътя напред. Един ден ще се обърнете обратно и ще разберете, че съвсем всички ваши най-големи паники и трепетни страхове по този начин и не са се сбъднали. 

6. " По какъв метод отводите в предишното са понижили самочувствието ми "? 

Да не има вяра в себе си и в това, че може, е най-големият капан, който човек може да си заложи. Ако не знаеш, че личното ти великолепие е допустимо, няма да постигнеш нищо велико. Не позволявайте на остарели, отрицателни мемоари да се открият трайно в съзнанието ви.

7. " В кои моменти до момента животът ми излезе отвън баланс "? 

Понякога вдигайте глава от ежедневната си работа, разходете се за малко, хванете за ръка човек, който обичате, отидете на лов на риба, прекарайте време със старите си другари, поплувайте, постойте на слънце, пробвайте нещо ново, медитирайте, поемете надълбоко въздух или просто поседете в стая с изключени електронни устройства, наблюдавайки предметите към себе си. С други думи, балансирайте. Работете старателно за задачите и фантазиите си, само че не подценявайте всеки аспект от живота си. Поддържайте мозъка си пресен, тялото интензивно и живо и връзките си с хората - действителни. По този метод нещата, които желаете най-вече в живота, ще дойдат естествено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР