Човек на пътя, световноизвестен мим, ученик на великия Марсел Марсо

...
Човек на пътя, световноизвестен мим, ученик на великия Марсел Марсо
Коментари Харесай

Внимание - мим на пътя!

Човек на пътя, знаменит мим, възпитаник на великия Марсел Марсо - Герасим Дишлиев в е основната роля на това издание на " Кой кой е ". Срещаме го в дребния интервал от време, в което е в България, за креативен уъркшоп по покана на фондация " Плводив 2019 ".

Герасим е роден в Свиленград, мястото, на което по един или различен метод постоянно се завръща, от време на време даже и на колело. Към днешна дата живее във Франция, само че сега можете да го откриете в Ню Йорк, където показва спектаклите си " Монолог с куфар " и " Не на мястото си ".

Пътят отвън границите на България за него потегля малко след 89-та година. Преди това стартира висшето си обучение във Физическия факултет на Софийския университет, само че една инцидентна среща с мимското изкуство в " Славянска сказка " трансформира изцяло живота му. След нея влиза в класа по пантомима на проф. Васил Инджев в НАТФИЗ, само че желанието му да продължи да учи го води във фреснката столица. А там, откакто приключва образованието си, е поканен от самия Марсел Марсо да преподава в школата му. Следват стотици пътувания, срещи и планове, които предизвикат въображението на Герасим и до през днешния ден.

Очакваме той да се завърне на българска сцена през март идната година, а до тогава можете да чуете диалога с него в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР