Човек е така устроен, че често си мисли как лошите

...
Човек е така устроен, че често си мисли как лошите
Коментари Харесай

Българка от Италия към невежите твърдоглавци у нас: Чуйте ме, за да знаете как се умира от COVID-19!

Човек е по този начин организиран, че постоянно си мисли по какъв начин неприятните неща се случват на други. Не и на него. Не и на неговите близки.

Доскоро четяхме ужасяващите вести, идващи от Италия, само че въпреки всичко това беше там, не у нас, не и в България. Може би и поради това толкоз доста българи не одобриха съществено обстановката първоначално, без да осъзнаят, че в случаи на този като епидемии най-важното е да се предпазваме едни други.

Да съблюдаваме напътствията, да предпазваме себе си и околните, тъй като за някои от тях може просто да няма на следващия ден.

Точно това се пробва да изясни в доста прочувствен пост във Facebook българката Елена Трандова, която живее в италианския град Терлици.

Постът й е вцепеняващ и разказва отчайващата картина на живота с ковид, когато към този момент е прекомерно късно и болестта е почнала да се популяризира неконтролируемо.

Ето какво написа тя:

Здравейте, споделям се Анелия и пребивавам в Терлици, Италия!

Обикновено не обичам да пиша в обществени медии, фейсбук, да приказвам за работа, другари, познати, само че в този момент просто не устоявам на всички нелепости, които се пишат!

И по този начин, пиша известие за тези невежи, необразовани, твърдоглавци, поставяйки всички прилагателни даже и тези, за които се сещате! За всички неотговорни и невярващи българи!

За тези, които към момента не са разбрали сериозността на обстановката, и го показват разхождайки се по улиците, пиейки питието си по питейните заведения, разхождайки се с колелото, или правейки сутришната си загрявка в парка!

Или, което е по - ужасно да потвърждавате на някой, по какъв начин не се страхувате и по какъв начин от тв приемника ви приказват нелепости и всичко това е една интрига!...За вас пиша!!!

За страдание, от коронавирусът се умира. А знаете ли по какъв начин умирате? Умирате от двустранна пневмония (тежък изострен респираторен синдром), бъбречна непълнота...

Умирате САМ, набийте си го в главата САМ!, с цел да се ограничи и най-малкият достъп до останалите!

Бъдещият мъртвец НЕ може да се свърже с родственици за последно довиждане, и когато издъхне го чака кремиране! Не желая да сте измежду тези мои познати, апелирам се, да бъдете виновни!..

В Италия съм и си нямате и най-малка концепция, какво действително се случва! Болници претъпкани с инфектирани - с температура, кашлица....!

Над 240 заболели за денонощие! Хората са обезверени,защото и 112 към този момент не дава отговор! Не е правилно че децата не боледуват! Абсолютна неистина! Но е правилно, че са най-честите приносители. Имунната им система е мощна.

Последната и най тъжна вест,която получих през днешния ден е за търговски център от хранителна верига. Заразени 8 продавачки,обслужвали, кой знае, какъв брой клиенти. Въпреки драконовските ограничения тук, към момента има инфектирани и умиращи хора!

Въпреки наложената карантина до 3-ти април, с помощта на такива конспиратори като вас (които и тук ги има, умират хора!).

За в този момент до 3 април не можем да излизаме, децата учат онлайн, всичко е затворено единствено огромни хранителни магазини работя и пускат по 5 индивида вътре, другите са на опашка и полиция следи да са на метър - два разтояние един от различен.

Нямаме право да напущаме градовете има полиция на входните пътища и на всички места в градовете, танкове и военни се движат, дефицит на доктори, санкция от 260 € и затвор до 3 месеца, в случай че не спазваш разпоредбите за овакантяване на града (имаш право да напуснеш със особено позволение - документ от полицията, като написа къде отиваш).

Забранени са погребенията, сватби, кръщенета и какво ли не) заведенията не работят! Днес комшииката ми, която работи в аптека, сподели че би трябвало да се запася с антибиотик, сироп за кашлица и най-необходимото, тъй като няма и няма да има доставки, границите по суша, вода и въздух са затворени и какво ли още не... това ли желаете и при вас да се случи?

Умират хора! Набийте си го в главата!!! Докторите са принудени да избират - кой ще живее и кой ще почине!

Ако вие сте на 45 години и сте инфектиран и има някой на 30 години, също инфектиран, ще се лекува с уред този, който е на 30!! Хората тук, сами се подлагат на карантина,при опция - надалеч от фамилиите си!!

Сами признават подозренията си за болест. Ужас! Трагедия! Затворени в къщите е най-малката ни паника.

Носете ръкавици и маски. Стойте надалеч от всички и всичко... Помислете, за това идващият път, когато почувствате, че желаете да излезете от вкъщи си!

Не бих поискала и един момент на вас невярващите,прекаран в алената зона. Вирусът е разрушителен,но върху желязо, пластмаса, облекла и всичко останало е резистентен. Който желае ще чуе,който не,Бог да му е на помощ!

Но не причинявайте това и на останалите! С повече разсъдък и мъдрост ще се предпазим от тази пандемия! Нека БОГ ни пази!

Хора, замислете се малко дали след два дни като се оправи времето ще излезнете още веднъж на разходка... и ще се вършиме на “безсмъртни”!!!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР