„Човечеството все още е алчно, глупаво и е най-голямата заплаха

...
„Човечеството все още е алчно, глупаво и е най-голямата заплаха
Коментари Харесай

При бай Тошо си беше по-добре, бе!

„ Човечеството към момента е алчно, неуместно и е най-голямата опасност за Земята “. Думите са на починалия астрофизик Стивън Хокинг, изречени преди 3 години.

Хокинг сподели това пред Лари Кинг в шоуто Larry King Now.

Според гениалния физик, алчността и тъпотата на хората са точно това, което ще унищожи човешката раса.

Да забележим какво се случи и държа вниманието ни/ви през миналата седмица.

Прогресът в регреса на Британия стартира да взема невиждани размери и заплашва да се трансформира по едно и също време в най-опасната каскада на Обединеното кралство и най-смешният скеч, подготвян от англичаните, които се славят със странното си, само че безгранично възприятие за комизъм.

Всички си мислехме, че по-зле от Тереза Мей не може, нали…? Колко наивно. Съвсем неотдавна журналистката Виктория Дербишайър назова (всички считам, че по неточност, но…) претендента за водач на Тори партията (управляващите консерватори) Джереми Хънт (Jeremy Hunt) Джереми… Кънт (Cunt).



За тези от вас, които не знаят британски или не знаете какво тъкмо значи думата Cunt… о-о-о… това ще е забавно, ползотворно и занимателно търсене в Гугъл. Приятен следобяд!

На същата занимателна страница Dr Rant във Фейсбук се появи и послание към другия (най-успешен) претендент за основен ватман на Британия – Борис Джонсън. Ще опитвам да го преведа… звучи, почти по този начин:

„ Скъпи Борис Джонсън. Писателите от страницата Dr Rant ви одобряваме като по-добрия претендент за водач на Тори партията, надлежно и министър-председател. Въпреки че сте сексистки, расистки, хомофобски простак, лишен от способността да ръководи и макар че изборът ви ще докара страната до това дефинитивно да се трансформира в посмешище, преди да се срине изцяло, след което да се разпадне на части, съучаствайки в каквато и там безсмислена война стартира Доналд Тръмп някъде по света, най-после обричайки всички нас – 72 милиона – на пъклен Армагедон, лижейки гной от подмишницата на Сатаната вечно, най-малко не сте Джереми Хънт “.



В Twitter Ник Коен пък написа: „ Вчера приказвах с народен представител от Тори партията, който поддържа Джонсън.

„ Смяташ ли, че изобщо ще бъде добър като министър председател? “

„ Не. “
„ Какво, за Бога, ще направи във връзка с Brexit?”
„ Никой не знае “.
„ Защо тогава го желаете? “
„ Той е най-хубавата ни вяра “.
„ Като казваш „ ние “, нямаш поради Британия, нали? “
„ Не. Партията, несъмнено “.



А в този момент се върнете и прочетете мисълта на Стивън Хокинг, с която започнахме – онази за алчността и тъпотата.

Според мнозина анализатори, избирането на Джонсън ще има временен позитивен резултат единствено за консервативната партия. След това некадърността му ще разбие и нея, ведно с страната.

Но въпреки всичко ще има кратковременен позитивен резултат. Какво значи това? Че ще завоюват и идващите избори. А после…? Все тая.

Значи – подготвени са да потопят и партията, и страната си, единствено и единствено да докарат Brexit до осъществяване на (буквално) всяка цена, тъй като това ще им подсигури още един мандат във властта. А след това?

После те стават личностите Джон, Пол, Дейвид и така нататък, нали? Не ги ли е боязън, че ще живеят в разрушена страна? Не. Защото те стават доста богатите персони Джон, Пол и Дейвид, които имат доста, доста милиони в банковите си сметки; Джон, Пол и Дейвид, които няма да изпитат икономическия колапс на гърба си, свиването на пазара на труда или връхлитащата бедност; както и ще бъдат едни Джон, Пол и Дейвид, които няма да са възпрепятствани от това да пътуват когато и където си изискат. По-интересното… както си изискат, също по този начин. Наздраве за Джон, Пол и Дейвид от консерваторите в Британия. Те знаят какво е същинското благополучие.

***

Такъв синдром се вихри и в България, където същите такива Джон, Пол и Дейвид, само че явно – с други имена – усещат, че протичащото се и последствията от техните решения не ги засягат, по тази причина вземат решения „ на едро “ и със размах. И до момента в който те се лекуват без значение от нас и „ нашата “ здравна система, която неотдавна умъртви едно дете, нашите Джон, Пол и Дейвид ще са все по този начин „ смели “ в решенията си. Вземете тази „ формула “ и я преведете в стопанската система, пазара на труда, обществената политика и АБСОЛЮТНО всяко кътче на страната ни и тя… си е все по този начин настояща.

Докато нищо не ги визира и не е техен ЛИЧЕН проблем, нашите ориси са си наш проблем, а опитите ни да се спасим, те ще одобряват като директна опасност за техния витален стандарт. Точка по въпроса. Никой не ви е питал дали ви харесва.

***

Разбрахме, че прословутата автомагистрала „ Струма “ въпреки всичко ще унищожи неповторимата археологическа находка – една от двете най-големи и непокътнати римски вили, единствено и единствено, с цел да не мине през една крива поляна, която е частна благосъстоятелност и минава за стадион. Не се заблуждавайте – това, че има порти в двата ѝ края не я прави „ стадион “. Просто има едни хора, които усвояват едни пари. А, има и едни ползи. Толкова. Ние да си ревем за „ просвета “, „ туризъм “ и други нелепости от тоя жанр, колкото там си желаеме. Ангелкова сподели, че туризмът ни е върхът и няма презастрояване, нищо, че даже и античната вила ще я… презастроят с автомагистрала от горната страна.

Като унищожат римската вила на трасето на „ Струма “, ще приберат парите в джоба, пà може да идат до Рим, да погледат римска вила там, ще се чешат по тумбака с удовлетворена усмивка, че могат да се любуват на тая хубост, ще цъкат с език и ще си викат: „ Е-е-ехх… кво е крепко, а? Как са си го запазѝли, а! “

Междувременно разбрахме, че Дракула е получил беге гражданство…

(А след това се смееме на македонците?)

Римската вила ще я погребем, че ни пречи, само че ще си измислим Дракула-БГ.

Нищо, в това сме положителни – когато светът впери очи в Нотр Дам, ние изскочихме с измислицата, че Колю Фичето го бил избавил нам-кога-си от съсипия, докато… мостът, НАИСТИНА издигнат от Колю Фичето до Бяла, тъне в съсипия.

Ве-ли-ко!

***

И ей по този начин – някак пътем, по инерция и най-много Пожарна охрана НАВИК – проспахме следващата операция на комунистите.

В новите учебници по история беше наложително да се включи комунистическият интервал на Народна република България. И те, благите издатели, го присъединили, само че без обяснението, че става дума за червен гнет, садистичен режим и изтребване, заличаване на свободата и умишленото водене на страната към провал (включително и опитът да се съобщи без война и да стане 16-а република на СССР)…

Не, вместо това просто се загатва, че имало комунизъм, ма не бил доста неприятен, даже… бай Тошо се грижел, видите ли, за просперитета май-май.

От фондация „ Остров Белене” написаха публична позиция, в която се споделя: „ Имахме вяра, че в обещаните нови учебници за нашите средношколци тази история ще бъде поднесена независимо и почтено, а се оказва, че още веднъж се прави опит за замитане и забравяне на истината за един режим, виновен за гибелта на над 30 000 наши сънародници директно след 1944 година и за гоненията на още над 300 000 българи, дръзнали да оспорят кървавите способи на ръководство на Българска комунистическа партия.

Категорично не сме съгласни с метода, по който се сервира информацията за съществуването на лагера „ Белене”. Той беше най-големият, най-секретният и най-дълго просъществувал от всички над 25 сходни места в цялата страна. Той беше машина за смазване на човешки ориси, машина за унижения, издевателства, гаври и убийства “.

Общественикът Илиян Нисторов, Съосновател на неофициална академия за проучване на комунистическия режим като незаконен, писа до премиера Бойко Борисов: „ […]Това е повече от хибридна война против българската нация […] Какво самочувствие ще имате и Вие, и господин Андрей Ковачев, и министър Захариева, при договарянията с Македония за историческата истина, когато тези служители и меркантилни хиени в България против доста пари не желаят да си опишем нашата история? Нищо чудно на следващия ден някой от македонците да съобщи: „ Хайде първо си оправете Вашата история пък тогава претендирайте за нашата! “

„ Гневни и иронични мнения на читателите на desebg.com преливат във Facebook. Сайтът разгласява единствено дребна част от тях:

Станислав Черкезов:
„ Важното е да написа, че бозата е била по 2 ст. и това оправдава всички други мизерии и зверства. Все отново какво коства човешкият живот пред бутилка боза “.

Нищо, значимото е, че…

***

… значимото е, че съветското военно министерство приготви „ подарък “ за света и най-много за страните, които Съюз на съветските социалистически републики владееше едно време публично (а през днешния ден – неофициално).

Шашавият законопроект планува НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за заличаване или разваляне на монументи на съветски военни, ВКЛЮЧИТЕЛНО В ЧУЖБИНА.

С други думи, когато най-сетне се отървем от всички соц недоразумения, като паметника на руската войска или альошата в Пловдив да вземем за пример (и хилядите други тонове бетонна смет) ще сме направили „ закононарушение “, съгласно съветския закон.

От военното министерство на Русия желаят да се забрани достъп до страната на всички, които са съпричастни към заличаване, разваляне или опозоряване на монументи. В документа (защо ли!) е наблегнато най-много на паметниците, отнасящи се до събития след Втората международна.

Наказанията са санкции и затвор и се дефинират от съветски съд, даже когато съдилищата в дадената страна не постановят, че има нарушаване.

Някой… нещо?

#BackInTheUSSR

„ Човечеството към момента е алчно, неуместно и е най-голямата опасност за Земята “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР