Човечеството няма да преживее продължение на Опенхаймер, предупреди вчера генералният

...
Човечеството няма да преживее продължение на Опенхаймер, предупреди вчера генералният
Коментари Харесай

Гутериш: Човечеството няма да преживее продължение на Опенхаймер

" Човечеството няма да преживее продължение на " Опенхаймер ", предизвести през вчерашния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Франс прес. С изявлението си, в което загатна за кино лентата " Опенхаймер ", който завоюва седем награди " Оскар " и " сподели образно действителността на нуклеарния апокалипсис ", Гутериш се опита да притегли вниманието към риска от нуклеарна война.

" Събираме се през днешния ден в миг, в който геополитическото напрежение и недоверието повишиха риска от нуклеарна война до най-високото му равнище от десетилетия ", сподели генералният секретар на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, проведено от Япония и отдадено на неразпространението на нуклеарни оръжия.

Часовникът на апокалипсиса тиктака, предизвести Гутериш.

В Холивуд филмът на Кристофър Нолан " Опенхаймер " " сподели образно суровата действителност на нуклеарния апокалипсис на милиони хора по света ", сподели още генералният секретар.

" Човечеството няма да преживее продължение на " Опенхаймер ". Всички тези гласове, всички тези предизвестия " имат за цел светът да отстъпи от пропастта, към която е тръгнал, съобщи Антониу Гутериш.

Филмът " Опенхаймер " наблюдава основни моменти от живота на Робърт Опенхаймер - физика, който вкарва света в нуклеарната ера и с помощта на който се поставя бърз завършек на съпротивата на Япония във финалните стадии на Втората международна война чрез атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

С препратките към кино лентата " Опенхаймер " Гутериш изрази своите опасения, свързани с заплахата от нова конкуренция в нуклеарните въоръжения.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР