Човечеството е очаровано от динозаврите, откакто най-накрая започнахме да приемаме,

...
Човечеството е очаровано от динозаврите, откакто най-накрая започнахме да приемаме,
Коментари Харесай

Откриха нов вид динозавър в Южна Америка

Човечеството е очаровано от динозаврите, откогато най-сетне започнахме да одобряваме, че драконите евентуално не са същински. Вместо огнедишащи крилати небесни зверове, ние съвсем сме приели, че фосилите на ужасните гущери са най-хубавото, което можем да получим, дружно с другите медии, свързани с тях.

Ето за какво постоянно е вълнуващо, когато бъде открит нов тип динозавър, изключително когато това отваря цяла зона за евентуални епизоди от " Джурасик свят ". В този случай откриватели от Южна Америка са разкрили напълно нов тип динозавър и даже са основали цифрово пресъздаване на това по какъв начин съгласно тях може да е изглеждал.

Според ScienceAlert откриватели от Фондацията за естествена история " Феликс де Азара " в Аржентина са разкрили нов динозавър, който са нарекли Jakapil kaniukura (или J. kaniukura). Този нов динозавър наподобява е живял през интервала креда, който нормално се прави оценка като интервал сред 145 и 65 милиона години и приключва с изгубването на всички известни динозаври. Динозаврите от доста късната креда са едни от най-известните в известната просвета, като да вземем за пример редуващият се храбър и/или злосторен Тиранозавър Рекс, стожерът на Крис Прат - Велоцираптор, и ботаникът на света на динозаврите - Трицератопс. Като цяло това слага J. kaniukura в добра компания за другите зверове, измежду които може да е живял в последния интервал от съществуването на динозаврите.

Възхитително е, че новият динозавър, прочут като J. kaniukura, е бил дребен, с тегло евентуално колкото на междинна модерна домашна котка. Според непълен скелет, открит в провинция Рио Негро в Патагония, новият динозавър е бил брониран и е имал гребен от защитни шипове на гръбначния си дирек . В зрелост евентуално е бил дълъг към метър и половина и, в случай че се съди по клюна и мощните му зъби, е бил тревопасен, който се е хранел с твърди, дървесни растения.

— Tynan - Aspiring Research Scientist
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР