Членството в еврозоната е една от основните теми в нашето

...
Членството в еврозоната е една от основните теми в нашето
Коментари Харесай

Румъния отложи целевата си дата за присъединяване към еврозоната

Членството в еврозоната е една от главните тематики в нашето общество тези дни. Готови ли сме за еврозоната, отговаряме ли на изискванията за приемане в нея, ще ни попречи ли високата инфлация, какво ще стане с приходите ни? Засега България е определила 1 януари 2024 година като последна дата за прекосяване към еврото, а Хърватия, която последна се причисли към Европейски Съюз през 2013 година, година по-рано – на 1 януари 2023 година

За разлика от тях Румъния отсрочи избраната си дата за присъединение към еврозоната.

“Румъния явно не бърза да се причислява към еврото. Единственото, в което може би не могат да бъдат упрекнати ръководещите в Букурещ, е неналичието на натурализъм. Икономическата обстановка в страната е такава, че на практика Румъния няма по какъв начин да се причисли в околните години. Каквато и дата да бъде посочена в близко бъдеще, тя няма да бъде действителна.

Така че даже в последния формален документ, изпратен от румънското държавно управление в Брюксел – и държавното управление, и националната банка не показват никаква целева дата за присъединение към еврозоната, означават, че ще съсредоточат напъните си върху социално-икономическото възобновяване от пандемията от Covid-19. И това, което е настоящо в последно време, намаляването на негативните последствия от войната на Русия в Украйна “, счита София Георгиева, виновен редактор в Дирекция Балкани на Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР