Членството на Швеция в НАТО ще има стабилизиращ ефект и

...
Членството на Швеция в НАТО ще има стабилизиращ ефект и
Коментари Харесай

Швеция: Присъединяването ни към НАТО ще намали риска от конфликти

Членството на Швеция в НАТО ще има стабилизиращ резултат и ще бъде от изгода за балтийските страни, сподели външната министърка Ан Линде ден откакто прилежаща Финландия се ангажира да кандидатства за участие в алианса, съобщи Ройтерс.

„ Шведското участие в НАТО ще попречва експлоадирането на военни спорове в Северна Европа “, сподели Линде пред публицисти при представянето на парламентарен отчет за националната сигурност.

Вчера президентът и министър председателят на Финландия направиха взаимно изказване, в което приканиха за присъединение към алианса „ без отсрочване “. Очаква се Швеция да последва образеца на Хелзинки и още в понеделник да подаде молба за участие в НАТО, отбелязва Ройтерс.

В показания през днешния ден парламентарен отчет се показва, че Швеция ще бъде по-уязвима на офанзиви, в случай че остане единствената скандинавска страна отвън НАТО, само че и че може да има ответна реакция от страна на Русия. Министърът на защитата Петер Хултквист посочи, че Стокхолм е подготвен за деяние при сходен процес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР