Членството на България, Румъния и Хърватия в Шенген ще направят

...
Членството на България, Румъния и Хърватия в Шенген ще направят
Коментари Харесай

Хърватия подкрепя членството на Румъния и България в Шенген

Членството на България, Румъния и Хърватия в Шенген ще създадат външните граници на Европейския съюз по- сигурни. Това е общото мнение на вицепрезидента Илияна Йотова и на хърватския президент Зоран Миланович, които се срещнаха през днешния ден в Загреб, оповестява Българска национална телевизия.

Йотова и Миланович са разискали пътя, който измина Хърватия за присъединение към еврозоната. Президентът на Хърватия има вяра, че цените ще останат същите, а приходите няма да намалеят. Зоран Миланов е удостоверил позицията, че Хърватия, България и Румъния дружно би трябвало да влязат в Шенген.

Двамата са коментирали еврочленството на РСМ. Илияна Йотова в детайли е показала българската позиция и запасите за започване на договаряния със Скопие. Тя е споделила скептицизма си, че ще има още проблеми, които би трябвало да се вземат решение.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Загребския университет, който е един от най-старите в Европа. Създаден е преди повече от 350 години. Философският му факултет предлага повече от 100 стратегии, измежду тях и проучване на български език.

Йотова се срещна с управлението на факултета и със студенти, учещи български език, които тази година са 15. Те признаха, че най-трудна им е граматиката.

Илияна Йотова пожела на студентите да трансфорат българския език и литература в своя специалност. По-рано Йотова сервира венец на паметника на Иван Вазов в Загреб.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР