Членовете на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините

...
Членовете на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините
Коментари Харесай

Членовете на УС на НСОРБ от БСП напуснаха Общото събрание

Членовете на Управителния съвет (УС) на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) от Българска социалистическа партия се отдръпнаха от присъединяване си в работата на Съвета и напуснаха Общото заседание.

Предложението беше направено от Владимир Москов – член на УС на НСОРБ и кмет на Гоце Делчев. „ Няколко месеца настoявахме за правене на правила и справедливи критерии за разпределението на средствата, отпускани с постановлението на Министерски съвет за общините. Такъв документ УС не одобри, макар нашето гледище. И по тази причина разгласяваме несъгласието си и ние, членовете на УС от Българска социалистическа партия, отдръпваме присъединяване си от работата на УС и призоваваме всички делегати от Българска социалистическа партия, които вземат участие в днешното съвещание, да се отдръпват дружно с нас “, съобщи Москов.

Припомняме, на 27 декември 2018 година по време на среща в централата на Българска социалистическа партия беше оповестено, че кметовете на партията обмислят да напущат УС на НСОРБ, в случай че не се реши въпросът с разпределянето на средствата за общините. Поводът за предизвестието бяха отпуснатите с разпореждане на Министерския съвет от 19 декември 146 млн. лева на български общини. За тях сигнализира заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на конференция след срещата.

"Смятам, че решението за овакантяване на членовете на УС от Българска социалистическа партия не е взето в залата, а от някъде другаде ", разяснява пред радио Фокус Димитър Николов – член на УС на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Община Бургас. „ НСОРБ е платформа на другарство и професионализъм - място, където ние да споделяме нашите проблеми и да черпим позитивен опит. И да решаваме провокациите, които се усилват с всеки минал ден. Затова няма да диспутирам по политически въпроси. Но считам, че решението за овакантяване на членовете на УС на НСОРБ от Българска социалистическа партия не е взето в тази зала, а от някъде друга. Съветвам сътрудниците от другите партии да не се подвеждат “, съобщи още Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР