Членовете на НАТО трябва бързо да осигурят допълнителна военна помощ

...
Членовете на НАТО трябва бързо да осигурят допълнителна военна помощ
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО ще допусне груба историческа грешка, ако позволи на Русия да победи Украйна

Членовете на НАТО би трябвало бързо да обезпечат спомагателна военна помощ на Украйна, с цел да избегнат " сериозна историческа неточност “ при успеха на Русия на бойното поле. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от РБК-Украйна.

" Ако Путин победи, това ще изпрати рисков сигнал към международните властнически водачи, че задачите им могат да бъдат реализирани посредством война и принуждение. Подкрепата на Украйна не е щедрост, а е в ползите на личната ни сигурност "

Той акцентира, че украинците " имат задоволително храброст, не им доближават муниции “.

" Заедно сме в положение да осигурим на Украйна всичко належащо. Трябва да покажем политическа воля за това ", съобщи генералният секретар.

Столтенберг акцентира, че страните от НАТО би трябвало да " копаят надълбоко и да копаят бързо “, тъй като забавянето ще докара до " действителни последици на бойното поле “.

" Това е сериозен миг. Би било сериозна историческа неточност да се разреши на (руския президент Владимир) Путин да вземе превъзходство “, означи той.

Отговаряйки на въпрос за президентския избор в Русия, генералният секретар на НАТО съобщи, че изборите ще бъдат " доста по-малко свободни от последния път “.

В отчет за предходната година Столтенберг посочи, че през 2023 година военните разноски в Европа и Канада са се нараснали с невижданите 11%. Но това, по думите му, не е задоволително.

По-рано генералният той съобщи, че тази година рекордните 18 от 31 членки на НАТО ще изпълнят задачата на Алианса за разноски за защита от 2% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР