Мъжкият национален отбор на Испания осъжда поведението на Луис Рубиалес преди международните игри

...
Членовете на мъжкия национален отбор по футбол на Испания излязоха
Коментари Харесай

Членовете на мъжкия национален отбор по футбол на Испания излязоха с изявление в понеделник, в което осъдиха поведението на временно отстранения президент на федерацията Луис Рубиалес.

„Искаме да отхвърлим това, което считаме за неприемливо поведение от страна на г-н Рубиалес, който не е на нивото на институцията, която представлява“, се казва в изявлението на капитаните на сборните Алваро Мората, Сезар Аспиликуета, Родриго Ернандес и Марко Асенсио на уебсайта на Кралската испанска футболна федерация (RFEF).

„Твърдо и недвусмислено заставаме на страната на ценностите, които този спорт представлява. Испанският футбол трябва да бъде движеща сила за уважение, вдъхновение, приобщаване и разнообразие и трябва да даде пример с поведението си както на терена, така и извън него.”

Изявлението също така поздравява триумфиращия испански женски отбор на Световното първенство за жени миналия месец, описвайки победата на отбора като „исторически крайъгълен камък, изпълнен със значение, който ще отбележи преди и след в испанския женски футбол, вдъхновявайки безброй жени с безценен триумф“.

Нежеланата целувка на Рубиалес върху испанския нападател Дженифър Ермосо след победата на отбора на Световното първенство за жени предизвика осъждане в Испания. Рубиалес беше временно отстранен от ФИФА за 90 дни, докато тече дисциплинарно разследване.

ЛАС РОЗАС, ИСПАНИЯ - 12 ЮНИ: Луис Рубиалес, президент на RFEF, се вижда по време на пресконференцията на Хорхе Вилда за обявяване на отбора за Световната купа на ФИФА за жени в Сиудад дел Футбол на 12 юни 2023 г. в Лас Розас, Мадрид, Испания. (Снимка от Oscar J. Barroso/Europa Press чрез Getty Images) ЛАС РОЗАС, ИСПАНИЯ - 12 ЮНИ: Луис Рубиалес, президент на RFEF, се вижда по време на пресконференцията на Хорхе Вилда за обявяване на отбора за Световната купа на ФИФА за жени в Сиудад дел Футбол на 12 юни 2023 г. в Лас Розас, Мадрид, Испания. (Снимка от Oscar J. Barroso/Europa Press чрез Getty Images) Europa Press Sports/Europa Press/Getty Images

В изявлението си капитаните на испанските мъже продължават да изразяват своето „съжаление“, че продължаващата сага е „опетнила“ успеха на La Roja.

Изявлението завършва с думите, че мъжкият отбор сега ще се „фокусира върху спортните въпроси“ преди предстоящите мачове срещу Грузия и Кипър.

Испанският арбитражен съд в спорта (TAD) се съгласи да започне дело срещу Рубиалес, но отхвърли аргумента на правителството, че престъпленията му са „много сериозни“, предотвратявайки незабавното му отстраняване и принуждавайки министрите да поискат от трибунала да го направи вместо това.

Стотици излязоха на протест срещу Рубиалес. Женският отбор на Испания отказа да играе, докато Рубиалес не бъде отстранен. Самата Хермосо повтори, че не е оценила целувката и не се е съгласила на нея.

Мъжкият отбор на Испания се изправя срещу Грузия в Тбилиси и Кипър в Гранада, Испания, съответно на 8 и 12 септември в предстоящия кръг от квалификациите за Европейското първенство.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР