Членовете на Изпълнителния съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) проведоха

...
Членовете на Изпълнителния съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) проведоха
Коментари Харесай

Има шанс да върнат бокса в олимпийската програма

Членовете на Изпълнителния съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) организираха градивна полемика с последователите на Международната боксова асоциация (IBA), които проведоха митинг пред централата в Лозана с искане боксът да бъде включен в програмата на Игрите през 2028 година, заяви представителят на МОК Марк Адамс, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден последователи на бокса, водени от някогашния международен първенец и сребърен олимпийски медалист от 1988 година Рой Джоунс младши, стачкуваха пред постройката на МОК с искане спортът да бъде част от Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

" Да, имаше проява на последователи на IBA покрай централата на МОК. Ние изслушахме хората, които показаха своите опасения. Нашият екип се срещна с тях, оказа се градивна полемика. Но Изпълнителният съвет на МОК към момента не е взел решение по отношение на бокса. Това ще бъде разисквано през идващите два дни, към момента не са взети решения ", сподели Адамс.

През 2019 година МОК лиши IBA (тогава известна като AIBA) от нейния статут, защото организацията беше изправена пред финансова и управническа рецесия. МОК изиска промени от интернационалната федерация, само че редица от тях към момента остават неизпълнени. Заради глобата задачата по организирането на олимпийските надпревари на Игрите в Париж 2024 беше поета от МОК. Също по този начин беше решено боксът да не бъде включен в програмата на Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис за момента.

От декември 2020 година отпред на IBA е Умар Кремльов от Русия. На 27 август той сподели, че не вижда спънки за връщането на олимпийски статут на централата до 2024 година, защото IBA прави всички нужни промени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР