Членовете на Асоциацията на организаторите на международни състезания (Euromeetings) се

...
Членовете на Асоциацията на организаторите на международни състезания (Euromeetings) се
Коментари Харесай

Молят Коу за компромис с олимпийските квалификации

Членовете на Асоциацията на уредниците на интернационалните надпревари (Euromeetings) се обърнаха с писмо до президента на Международната федерация по лека атлетика - Себастиан Коу с искане за анулация на решението за преустановяване на олимпийските квалификации, оповестява "Inside the Games ".

Квалификациите в леката атлетика за Олимпийските игри в Токио бяха спрени до 1 декември поради пандемията от COVID-19. Олимпийските игри трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август това лято, само че бяха отсрочени поради пандемията и пренасрочени за 23 юли до 8 август идната година.

Членовете на Euromeetings упорстват Коу да обмисли семейството на интернационалните шампионати през есента на 2020.

"Обяснявайки нуждата от надпревари през 2020 година на нашите спонсори, ние, за жалост, пропуснахме подобен основен мотив като опцията за осъществяване на олимпийски квалификации. Затова ви молим да преразгледате решението за невъзможността за приемане на олимпийски квоти до 1 декември 2020 година. Ако общата обстановка разрешава провеждането на надпревари в атлетиката през есента на 2020, бихме желали да предложим на спортистите опция да печелят олимпийски квоти ", се споделя в писмото.

В резултат на възбраната резултатите от интернационалните шампионати като Европейското състезание, Диамантената лига, националните шампионати и други няма да се смятат за квалификации.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР