Членовете на американския Конгрес ще получат редактирани копия на доклада

...
Членовете на американския Конгрес ще получат редактирани копия на доклада
Коментари Харесай

След няколко часа докладът на Мълър за руската намеса отива в Конгреса

Членовете на американския Конгрес ще получат редактирани копия на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър в 11:00 часа локално време т.е. 18:00 часа българско време, оповестява NBC, представена от БГНЕС. Това значи, че разпечатките на съдържащия 300 страници отчет ще бъдат раздадени час и половина след началото на конференцията, оповестена от основния прокурор Уилям Бар по тематиката.
Демократите в Конгреса са недоволни, че Белият дом ще бъде известен какво написа в отчета преди те да го схванат. Освен това считат за несвоевременно Уилям Бар да даде конференция и чак по-късно да даде документите на народните представители.
Продължават и разногласията дали елементи от отчета би трябвало да са редактирани, както реши основния прокурор.
Докладът на Робърт Мълър сумира резултатите от близо 2-годишно следствие дали и по какъв начин Русия е пробвала да повлияе на изхода от президентските избори през 2016 година, както и дали акцията на Доналд Тръмп е работила дружно с руснаците, в нарушаване на закона.
Мълър съобщи отчета си на основния прокурор преди 3 седмици. Уилям Бар има право да редактира информацията, която ще стане публично притежание, тъй като някои данни могат да изложат на риск чиновници от контраразузнаването или очевидци.
Демократите нямат доверие на Бар, който беше един от критиците на следствието на Робърт Мълър, преди президента Тръмп да го назначи на настоящия му пост.
Досега на 34 души бяха повдигнати обвинявания вследствие на следствието на Мълър. Осем се признаха за отговорни или бяха наказани за престъпни действия. Сред тях са петима членове на акцията на Доналд Тръмп.
За двете години, до момента в който течеше следствието, Тръмп повече от 1000 пъти подлага на критика или него, или хората, които го водят.
След като Мълър съобщи отчета, основния прокурор Уилям Бар сподели, че със своя заместител са решили, че няма по какъв начин да бъдат повдигнати обвинявания на Тръмп или акцията му, които биха издържали в съда. Демократите желаят да видят целия отчет, с цел да преценяват дали това е правилно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР