"Членовете на ACEA разбира се са отдадени на идеята за бъдещо

...
"Членовете на ACEA разбира се са
отдадени на идеята за бъдещо
Коментари Харесай

ACEA: Целта от 37.5% намаление на CO2 емисиите звучи правдоподобно, но е абсолютно нереалистична

"Членовете на ACEA несъмнено са отдадени на концепцията за бъдещо намаляване на CO2 излъчванията на своите коли, но тези цели ще бъдат изклрючително трудни за осъществяване за европейската автомобилна промишленост ", коментира Ерик Йонаерт, основен секретар на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA), по повод финализирането на договорката между Европейския парламент и членките на ЕС за понижаването на нездравословните излъчвания при леките коли и вановете, които се очаква да влязат в действие през 2025 и 2030 година. "Те ще изискат доста сериозно увеличение при електрическите и другите автомобили с алтерантивно задвижване отколкото е допустимо сега ", допълва той.

От ACEA показват мощни опасения по отношение на сериозното предизвикателство, пред което автомобилните производители ще бъдат изправени до 2030 година. Според официалното изказване на асоциацията, реализирането на понижение с 37.5% на CO2 емисиите при леките коли и 31% при вановете може и да звучи правдоподобно, но е тотално нереалистично въз основата на актуалната обстановка, и са продуктувани изцяло от политически претекстове, без да се вземат под внимание софтуерните и социо-икономическите фактори.

"Всички наши членове ще продължат да инвестират в своите портфолиа коли и ванове с различни задвижвания, но все още има няколко спънки, които пречат за по-масовото им потребителско възприемане, включително достъпността и липсата на задоволително добра мрежа зарядни станции и пунктове за презареждане ".

"Безспорно тези рискови цели за CO2 ще имат сеизмично въздействие върху работните места в цялата автомобилна верига, по която сега има 13.3 милиона европейски служащия. "

От ACEA разясняват също по този начин, че днешното споразумение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския съвет и гласувано в парламента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР