Членове от Секретариата на КОСАК (Конференция на комисиите по европейските

...
Членове от Секретариата на КОСАК (Конференция на комисиите по европейските
Коментари Харесай

Експерти от ЕС харесаха НДК като център на европредседателството ни

Членове от Секретариата на КОСАК (Конференция на комисиите по европейските въпроси към парламентите на държавите-членки на Европейския съюз), както и чиновници на Народното събрание, посетиха основните зали в НДК, в които ще се организират срещите и съвещанията от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз от януари до юли 2018 година Те разгледаха обновените зала 6, зала 3, прилежащите й зали 3.1. и 3.2, както и залите 7, 8 и 9 с прилежащите им офиси и работни пространства. Посещението е по отношение на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове ще организира две събития в зала 3 на НДК – Председателски и Пленарен КОСАК.

Членовете на Секретариата на КОСАК направиха оглед на пространствата, координираха организационни въпроси и дадоха своите рекомендации. Те показаха висока оценка на готовността на НДК за посрещане на Председателството и споделиха, че залите превъзхождат много от тези в другите държави-членки.

Двата парламентарни форума са измежду първите събития, които НДК ще посрещне като хазаин на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР