Членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) подготвят доклади за професионалните

...
Членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) подготвят доклади за професионалните
Коментари Харесай

Членове на съдебния съвет подготвят доклади за професионалните и етичните качества на Сарафов

Членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) приготвят отчети за професионалните и етичните качества на изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов. Все още не се знае обаче по кое време ще бъдат подготвени и импортирани. Това изясни пред Би Ти Ви арбитър Олга Керелска от Висш съдебен съвет.

 Съдебният съвет разиска, само че не реши кой е трябвало да избере Сарафов Съдебният съвет разиска, само че не реши кой е трябвало да избере Сарафов

По думите ѝ има съображение да се нападна изборът на Сарафов, тъй като решението е взето от " незапознат орган " и в нарушаване на процедурата.

" Голямото нарушаване, което е позволила прокурорската гилдия при избора на и.ф. основен прокурор, е това, че на процедура те въобще не са разискали професионалните и нравствените качества, което е наложително. Някой от тях дори поддържат тезата, че и.ф. основния прокурор има всички правомощи на основния прокурор в това число и това да сезира Конституционния съд или да взе участие и да управлява съвещанията на прокурорска гилдия ", сподели още Керелска.

 Олга Керелска: Решението на колегията за Сарафов би трябвало да бъде атакувано в съда Олга Керелска: Решението на колегията за Сарафов би трябвало да бъде атакувано в съда

Тя добави, че Сарафов е трябвало да бъде определен от пленума на Висш съдебен съвет, а не от прокурорската гилдия. Според нея е било редно да има авансово разискване. Имало е и нарушавания в провеждането на съвещанието на Висш съдебен съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР