Членове на Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на

...
Членове на Управителния съвет на Българската федерация по вдигане на
Коментари Харесай

Нов сигнал за злоупотреби срещу президента на федерацията по щанги

Членове на Управителния съвет на Българската федерация по повдигане на тежести подадоха нов сигнал за злоупотреби против президента Ариф Маджид.
Прочетете още
Два дни преди изключителното общо изборно заседание на централата петима от седемте членове на УС разпратиха писмо до всички клубове, с което ги уведомяват " за осъществяване на самоволно и незаконосъобразно разходване на средства от бюджета на БФВТ " от президента Ариф Маджид за последните 9 месеца на 2023 година И прибавят, че " по предписание на прокуратурата, следственият отдел към Национална полиция в София води следствие ".

В писмото на Антон Коджабашев, Димитър Димитров, Живко Архондев, Иван Иванов и доктор Кирил Панайотов има и атачмънт със " съответната систематизирана информация ” за направените разноски от Маджид.

Във въпросния файл са разказани, наред с разноски към организацията на отминалото европейско състезание в София, и други, свързани с повдигането на тежести (като да вземем за пример 4000 лева за възобновяване на Карлос Насар), някои много екзотично изхарчени суми.

Присъстват тегления на десетки хиляди левове в брой, 45 визити в наргиле бар в Студентски град (общо 5491.45 лева.), 100 транзакции по сметки в Revolut (на обща стойност 36 770 лева.), нощни заведения (17 491.75 лева.).

Според петимата от управата президентът Маджид е похарчил незаконосъобразно 331 632.33 лева Когато в края на януари те сезираха прокуратурата и ММС против шефа на БФВТ, сумата бе към 200 000 лева, само че тогава ставаше въпрос единствено за последното тримесечие на 2023 г, оповестява “Сега ”.

Общото изборно заседание на БФВТ ще е в четвъртък (14 март). То бе свикано по искане на 13 клуба, а подписката бе импортирана от двукратния бронзов олимпийски медалист Стефан Ботев.

Засега се знае, че на него ще бъде издигната кандидатурата за президент на Антон Коджабашев. Маджид, който по-рано бе оповестил, че ще се отдръпна, след това размишления и съобщи, че също ще се бори за поста.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР