Членове на синдакат „Защита в болницата във Видин обявиха гладна

...
Членове на синдакат „Защита в болницата във Видин обявиха гладна
Коментари Харесай

Гладна стачка заради уволнени санитарки в болницата във Видин

Членове на синдакат „ Защита " в болничното заведение във Видин оповестиха гладна стачка поради уволнения на санитарки от незабавното поделение.

От работа са освободени четири от дамите, които преди месец стачкуваха с искане да им бъдат платени в цялостен размер парите за работа на първа линия в изискванията на коронавирус. Тогава санитарките упорстваха, че незаслужено са им удържани част от парите. За последните два месеца те са получили парите си в цялостен размер, само че от през вчерашния ден към този момент са без работа.

Заповедите за освобождение от работа са връчени на четирима чиновници, " дръзнали " да разкрият злоупотребите с полагащите им се пари за работа на „ първа линия ", оповестиха от профсъюз „ Защита ".

„ Старият мотив е това, че на дамите не бяха изплатени парите, които трябваше да изплатят, които бяха взети от тях. Там се крият зад разнообразни параграфи. Истината е, че дадоха за последните два месеца тези хиляда лв., само че в този момент преди Нова година, преди Коледа, преди празниците, тези дами са към този момент уволнени, махнати от работа, тъй като са си потърсили правата. " - споделя доктор Иво Георгиев, ръководител на профсъюз „ Здравеопазване " към Народно събрание „ Защита "

След 12 години работа във видинската болница Саша Копчева е освободена, поради несправяне със отговорностите.

„ Освободена съм от работа, тъй като поради образованието, което имам, което е главно обучение, не мога да се оправям с трудовите си отговорности, това написа в заповедта. " - споделя Саша Копчева

Другите три санитарки от спешно-приемното поделение са уволнени след насъбрани три дисциплинарни санкции. Според тях глобите им са несправедливи.

„ Като виждам тука какво написа, от предишния месец дето ни бяха писали тези санкции. Количката е на открито при неприятни атмосферни условия оставена, което не е правилно, тъй като имаше пациент на нея в коронавирус фургона. " - споделя Илиана Калинова

От профсъюз „ Защита " упорстват санитарките да бъдат възобновени на работа, а шефът на видинската болница да подаде оставка. От през днешния ден започнаха гладна стачка и споделят, че в петък ще са пред здравното министерство.

Репортаж: Анжела Каменова, БНР-Радио Видин/Станислав Калинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР