Членове на Грийнпийс България влязоха в сградата на Министерството на

...
Членове на Грийнпийс България влязоха в сградата на Министерството на
Коментари Харесай

От Грийнпийс България с акция в Министерство на икономиката


Членове на " Грийнпийс България " влязоха в постройката на Министерството на енергетиката с искане да се срещнат с министъра на енергетиката. Настоява се той да обещае, че в границите на идващите две седмици ще пусне за публично разискване промени в законодателството, които ще облекчат хората, произвеждащи сила за лични потребности от възобновими източници.

Според екологичната организация България не би трябвало да зависи от изкопаеми горива, без значение от източника им. Те смятат, че в тази ситуация, като се заплаща на Русия за природен газ, нефт и нуклеарно гориво, по този метод се субсидира продължаващата война в Украйна. От организацията са на мнение, че в случай че тези доставки просто се пренасочат, ще значи, че страната ни ще стане подвластна от друга страна. Затова те не са съгласни, в случай че държавното управление се пробва да пренасочи доставките от един снабдител към различен.

От " Грийнпийс България " упорстват страната ни да се насочи към производството на сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ). Според организацията би трябвало да се даде опция на хората да създават сила за лични потребности от ВЕИ. По този метод семействата могат да станат част от енергийни общности, да се сдружат със свои съидейници, съседи и родственици, и по този начин да създават сила. Част от създадената сила може даже да се подарява на енергийно небогати семейства.

В тази обстановка могат да се намесят и локалните управляващи. Бизнесът също може да създава сила за лични потребности. Според екологичната асоциация този развой върви с изключителна мудна скорост, а европейските законодателни начинания го разрешават от много дълго време.

Това, което ние се надяваме през днешния ден, е министър Николов да ни даде заричане, че в границите на идващите две седмици той ще пусне за публично разискване промени в законодателството, които ще облекчат хората, които създават сила за лични потребности от възобновими източници, посочи Балин Балинов от " Грийнпийс България ".

Затова от екологичната организация ще останат в постройката на Министерството на енергетиката, до момента в който министър Николов пристигна и имат опция да приказват с него във връзка настояванията си. В момента министърът на енергетиката е в постройката на Министерския съвет, където дружно с премиера Кирил Петков е на среща с представители на работодателски организации. По време на диалога се разисква обстановката на пазара на електрическа енергия в България по отношение на войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР