Членове на Европейския парламент отхвърлиха кандидата за еврокомисар на Франция

...
Членове на Европейския парламент отхвърлиха кандидата за еврокомисар на Франция
Коментари Харесай

Европарламентът отхвърли кандидата на Франция за еврокомисар

Членове на Европейския парламент отхвърлиха претендента за еврокомисар на Франция Силви Гулар , което е сериозен удар за френския водач Еманюел Макрон и бъдещия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, осведоми " Политико ".

Кандидатът за комисар за вътрешния пазар не е утвърден при скрито гласоподаване в комисиите по вътрешен пазар и индустрия към Европейския парламент.

82-ма евродепутати гласоподаваха срещу кандидатурата на Гулар, 29 евродепутати я поддържаха , а един се въздържа, съгласно източници от Народното събрание.

Гулар, някогашен евродепутат от групата на либералите, беше разпитана по време на две чувания по отношение на изказвания, че е употребила помощник в Европейския парламент за политическа работа във Франция , също за нейната работа в американски институт и други.

Френският претендент най-вече е подложен на критика от Европейската национална партия. Някои евродепутати подозират, че дясноцетристкият блок желае да си отмъсти на Макрон, откакто блокира кандидатурата на Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия.

Тези съмнения бяха подхранени със известие в " Туитър " на групата на Европейската национална партия по отношение на мнение на правната комисия към Екологичен потенциал по случая. На поста в обществената мрежа е пишело, че ще блокират кандидатурата на Гулар, само че да не споделят . Впоследствие известието е изтрито. Но други евродепутати оповестиха, че съществени проблеми са оказали огромно въздействие върху решението.

Отхвърлянето на Гулар, която е подкрепена от либералите, значи, че по един претендент от всяка от трите най-големи партии в Народното събрание не съумя да мине на чуванията . Румънката Рована Плумб, подкрепяна от социалдемократите, и унгарският претендент Ласло Трочани , подкрепян от Европейската национална партия, бяха отхвърлени от правната комисия към Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР