Членове на американското правителство обмислят възможността за отстраняване на Доналд

...
Членове на американското правителство обмислят възможността за отстраняване на Доналд
Коментари Харесай

Призиви и обсъждания във Вашингтон за възможността за отстраняване от власт на Тръмп

Членове на американското държавно управление обмислят опцията за премахване на Доналд Тръмп от власт след щурма на негови последователи в Конгреса, съобщи Франс прес, като се базира на няколко американски медии.

Trump supporters, militia groups and the proud boys, are attacking police in Washington, DC.
Trump invited them to the capital to defend his attempted coup.

— EZ (@nahtEaginuZ)
Правителствените представители са дискутирали опция за потребление на 25-ата корекция на американската конституция, която позволява на вицепрезидента и на болшинство от членовете на кабинета да разгласят президента за неспособен да извършва отговорностите и функционалностите си, настояват Си Ен ЕН, Си Би Ес и Ей Би Си, позоваващи се на анонимни източници.

Никакво публично предложение до момента не е било показано на вицепрезидента Майк Пенс.

Редица национални избранници и коментатори от огромни американски всекидневници приканиха намерено за прибягване до тази алтернатива, макар че остават единствено две седмици до приключване на мандата на Тръмп.

Всички демократи от юридическата комисия на Камарата на представителите на Конгреса адресираха до Пенс имейл, в който го приканват да се позове на 25-ата корекция в полза на демокрацията. За тях Тръмп е "душевно болен и некадърен да ръководи и да одобри резултатите от изборите през 2020 година ".

Други представители на Конгреса като членката на Камарата на представителите Илхан Омар оповестиха, че обмислят да показват нови обвинявания против Тръмп в Конгреса с оглед неговия импийчмънт, макар че става дума за дълга процедура, която надали би завършила преди церемонията по полагане на клетва от Байдън, планувана за 20 януари

The weather is 41 degrees Fahrenheit in Washington, DC. Oh, and there appears to be an attempted coup outside???
— Isaac Cudjoe (@IKCudjoe_)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР