Членове и симпатизанти на партия Възраждане блокираха в знак на

...
Членове и симпатизанти на партия Възраждане блокираха в знак на
Коментари Харесай

Членове и симпатизанти на „Възраждане“ блокираха „Дунав мост“ при Русе

Членове и симпатизанти на партия " Възраждане " блокираха в символ на митинг граничния контролно-пропускателен пункт " Дунав мост " при Русе.  Предвидено е митингът да продължи до 14:30 часа.

По-рано последователи на " Възраждане " от Югозападна България блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт " Гюешево " за един час. На място участваха последователи на партията и депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев.

Протестът е провокиран от решението на Конституционния съд (КС) от четвъртък. С него беше отхвърлено настояването на 49 народни представители да бъде открита противоконституционност на решението на Народното събрание, който не позволи производство на народен референдум за опазване на българския лев до 2043 година.

" Вчера Министерство на вътрешните работи предизвести Възраждане да не стачкува. Не за първи път пишем история, и в това отношение още веднъж сме първи. Призоваваме Министерство на вътрешните работи да съблюдава законите и конституцията на страната и да извършва нарежданията на българските жители ", съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Призоваваме всеки един свободен българин също да излезе и да стачкува - без значение дали с нас или без нас! ", добавя водачът на " Възраждане ".

 Според уредниците на митинга с решението на Конституционен съд е погазена демокрацията в България. Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, просто желаеме да покажем гражданската си позиция, както и на всички тези хора, които дадоха гласа си в проведения от нас референдум, сподели Цвета Рангелова.

Мястото на митинга не беше оповестено авансово, като участниците в протестната акция се събраха в Кюстендил, откъдето потеглиха към граничния пункт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР