Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) Анджела Руджеро предложи обединеният

...
Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) Анджела Руджеро предложи обединеният
Коментари Харесай

Обединеният корейски отбор заслужава Нобелова награда за мир, каза член на МОК

Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) Анджела Руджеро предложи обединеният корейски тим по хокей на лед, който се състезава в Пьонгчанг, да получи Нобелова премия за мир. Четирикратната международна шампионка и златна медалистка в хокея от Нагано 1998 с отбора на Съединени американски щати, изясни пред " Ройтерс ", че ще приказва с сътрудниците си да предлагат корейския състав за оценката.

" Много би ми харесало този тим да бъде отличен с Нобелова премия за мир. Ще помоля този отбор да бъде номиниран. Не става дума за МОК или федерацията, а за този тим ", съобщи 38-годишната Руджеро.

Южна Корея предложи единен тим да се състезава в Пьонгчанг, като това е единствено част от опитите на страната да заздрави връзките си със Северa. Двете страни са разграничени близо 70 години поради Корейската война през 50-те години на 20-и век.

" Като човек, който е бил на четири олимпиади, знам доста добре, че това съревнование не е за теб, за твоя тим или страната ти, а за доста по-големи цели. Така че всички в Северна и Южна Корея заслужават реверанс ", добави членът на МОК.

Обединеният тим на Корея към този момент стартира присъединяване си в Пьонгчанг, само че загуби с 0:8 от Швейцария.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (121)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР