Членът на комисията по международни отношения на Държавната дума на

...
Членът на комисията по международни отношения на Държавната дума на
Коментари Харесай

Макрон говори за олимпийско примирие, руснаците - категорични, нарекоха го страхливец

Членът на комисията по интернационалните връзки на Държавната дума на Русия Дмитрий Белик разяснява предлагането на френския президент Еманюел Макрон за олимпийско помирение по време на Игрите през 2024 година Депутатът изрази неразбиране от обстоятелството, че европейският водач въобще приказва за помирение, а в това време руснаците не са позволени до Игрите.

„ Не, това няма да се случи и страхливият французин Макрон би трябвало да не помни за сходен сюжет и да не употребява водачите на страни, които са другарски настроени към Русия, за своите мръсни цели “, посъветва го Белик с внезапен звук, представен от съветските медии и " Труд ".

Макрон изрази вяра, че споровете в света ще спрат по време на Олимпиадата в Париж. Той означи, че ще постави всички старания за реализирането на тази концепция, в което ще му оказват помощ интернационалните сътрудници, в това число китайският водач Си Дзинпин.

Държавният глава на Франция също по този начин изясни за какво Израел, за разлика от Русия, е позволен да взе участие в игрите без ограничавания. Според него Израел е жертва на терористична офанзива и не е атакуващата страна в спора.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година Руснаци и беларуси ще могат да се състезават в самостоятелните надпревари на шампионата, само че с безпристрастен статут, без химна и знамето си.

В опит за стопляне на връзките и най-много - въздействие на Франция против Русия в опит да приключат бойните дейности, Париж възнамерява да предложения съветска делегация на честванията по случай 80-ата годишнина от десанта на съдружниците в Нормандия на 6 юни 1944 година, заяви през днешния ден френската радиостанция Europe 1.

„ Въпреки че Съюз на съветските социалистически републики не взе участие директно в десанта на 6 юни, Москва направи това допустимо, като даде най-голямата жертва във Втората международна война – към 27 милиона руски жители починаха в борбата против Германия “, отбелязва медията. Europe 1 добавя, че френският президент Еманюел Макрон може да разгласи това решение през днешния ден, по време на посещаване в департамента Дром.

Макрон сподели в края на предходната година, че съветският президент Владимир Путин може да бъде поканен на годишнината от десанта в Нормандия, в случай че обстановката в Украйна се промени, само че неотдавна представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че Москва към момента не е получила публични предложения от Париж. Десантът в Нормандия открива дълго чакания от Съюз на съветските социалистически републики втори фронт против Германия, в допълнение към Източния, на който немците водят война с Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР