Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) и

...
Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) и
Коментари Харесай

Атанас Фурнаджиев: Докато не се дадат сериозни средства за детско-юношеския футбол, няма да има резултати

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) и някогашен негов вицепрезидент Атанас Фурнаджиев разяснява настоящите проблеми във футбола у нас и назова кои съгласно него са главните аргументи за слабото показване на националния ни тим напоследък.

Фурнаджиев, който сега оглавява федерацията по биатлон акцентира и неналичието на поддръжка от страна на страната като съществена причина за проблемите на футболния терен.

" Футболът е дълга тематика. За да имаме първокласен народен тим, е нужен гръбнак от най-малко четири-пет футболисти, които да играят титуляри в огромните европейски шампионати. Говорим за Германия, Италия, Франция, Испания. Гръбнакът на тима би трябвало да е от футболисти, които играят там. Докато това не се случи няма какво да чакаме от националния тим ", сподели предприемачът.

" Нещата са в детско-юношеския футбол. Там би трябвало да се построяват тези футболисти, само че се работи неправилно. Ние нямаме построени футболисти, тъй като не произвеждаме такива. В другите страни се работи с треньори в детско-юношеските школи, които получават съществени заплати и по този метод създават футболисти. Нашите клубове едвам намират пари да финансират мъжкия си тим. За детско-юношеския футбол няма пари. Използват се остарели методики и не произвеждаме футболисти ", добави той.

Бившият вицепрезидент на БФС въпреки всичко показа, че и управителният футболен орган у нас носи часр от виновността за актуалната обстановка, само че главната отговорност е на страната, която съгласно него е оставила футбола на произвола.

" Със сигурност и БФС има виновност, само че футболът в целия свят сега е доста пари. Необходимо е съществено финансиране. Ако погледнете прилежащи нам страни, които са близки по население, ще видите, че те отделят по 100 милиона евро на година за футбол. Имат построени игрища, построени школи, влагат в детския футбол. Това в България не се случва. България не е дала нито един лев финансиране на футбола от 1989 година насам. Тук приказваме и за страната, и за общините. Не споделям, че тези пари би трябвало да се дават на БФС. Но да се дават за игрища, за подготовка на школите, за треньори, за заплати. Докато не се дадат съществени средства за детско-юношеския футбол, без значение кой е в управлението на БФС, резултати няма да има ", приключи Атанас Фурнаджиев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР