Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.)

...
Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.)
Коментари Харесай

Прокурори, има ли чл.313 от Наказателния кодекс при Горанов? Не е декларирал един от апартаментите си

„ Чл. 313. (Изм. - Дъждовни води, бр. 28 от 1982 г.)
(1)    Който удостовери лъжа или затаи истина в писмена декларация, която по силата на закон, декрет или разпореждане на Министерския съвет се дава пред орган на властта за засвидетелствуване на истинността на някои условия, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с изправителен труд ”.

Това е записано в Наказателния кодекс на Република България. Сега прокуратурата би трябвало да каже имаме ли изпълнен този член при финансовия министър, защото 1 от 3-те лични жилището на Владислав Горанов и брачната половинка му в София не е заявен пред КПКОНПИ? Става въпрос за жилище на 9-ия етаж, под жилището му на 10-ия етаж в Зона Б5, поради който той бил избягал от центъра, та го приютил Кръстникът му в затворения комплекс ЕСТЕ на братя Домусчиеви, написа " 19 минути ".

Въпросният недеклариран апартамент обаче попада в Имотния указател, както разкри в. Сега, а самата КПКОНПИ необичайно за какво не е проверила този факт. 
Консултация с нашите адвокати, които към този момент завоюваха 2 каузи против Министерството на финансите в лицето на Национална агенция за приходите демонстрира, че по проблема Горанов май можело да се приказва за член 313, само че дали е по този начин? Има думата прокуратурата.

Тя следва да се произнесе също дали безвъзмездното предоставяне на жилище на върховен държавен служител, което при цените на ЕСТЕ за 6 години би му коствало над 250 000 лева, не е нарушаване на различен един Кодекс, изключително в случай, че синът на притежателите на парцела е бил назначен от Горанов в повереното му Министерство на финансите и е взел участие като жури в конкурс за публични поръчки?

Кодексът за държание на чиновниците в държавната администрация има следните членове по въпроса:
  " Чл. 8. 
(2) Служителят не позволява да бъде подложен във финансова взаимозависимост или в друга обязаност от външни лица или организации, както и да желае и да приема дарове, услуги, пари, облаги или други изгоди, които могат да повлияят на осъществяването на служебните му отговорности, на неговите решения или да нарушат професионалния му метод по избрани въпроси.
(3) Служителят не може да приема дарове или облаги, които могат да бъдат възприети като премия за осъществяване на работа, която влиза в служебните му отговорности.
Чл. 13. (1) Служителят не може да употребява служебното си състояние за реализиране на свои персонални или на фамилията си ползи ”.  
КПКОНПИ  оневини Горанов в деня преди дългия уикенд за 3 март, само че крайната преценка остава за прокуратурата, която разпореди инспекцията. Не е ясно за какво КПКОНПИ не разяснява явни проблеми, само че се стопира в решението си на обстоятелството, че макар назначението на сина на дамата, чийто апартамент " населява безплатно " в Министерството на финансите, спор на ползи нямяло и финансовият министър Владислав Горанов изцяло редно бил употребявал суперлуксозния парцел в затворения комплекс на Кирил Домусчиев и брат му в жк Изток.  Напомняме, че апартаментът от 181 кв.м. с гараж и място от площта на терена е закупен на пъти по-ниска цена от други в комплекса.  КПКОНПИ не е разследвала за спор на ползи и отпущането на голяма ипотека за 2 от жилищата от Банка ДСК, когато Горанов е началник на Социални заплащания в МФ, а банката обслужва точно тези заплащания от бюджета. При състояние, че той не е имал средства  при заплатата си от 650 лева тогава да погасява въобще, а камо ли предварително, както е направил въпросната 6-цифрена ипотека . Дори прибавена и скромната заплата на брачната половинка му в същото ведомство,  фамилният бюджет математически надали е стигал за това, дори при фотосинтеза, а не при фамилия с 2 деца. 
Напомняме още, че над 500 висши служители от администрацията на Борисов са заявили " безплатно прилагане " на първокласни парцели.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР