, чиято ваксинационна кампания срещу COVID-19 точно започна в много

...
, чиято ваксинационна кампания срещу COVID-19 точно започна в много
Коментари Харесай

Буяр Османи: Лошо послание бе изпратено от ЕС, оставяйки Западните Балкани без ваксина

, чиято имунизационна акция против COVID-19 тъкмо стартира в доста дребен мащаб, е " странична вреда " от европейската тактика. Това съобщи през днешния ден Буяр Османи, министър на външните работи на страната, която желае да се причисли към Европейски Съюз, оповестява Агенция Франс Прес, представена от.
" Лошо обръщение бе изпратено от Европейски Съюз, оставяйки региона на Западните Балкани без ваксина ", сподели Османи в изявление за Агенция Франс Прес в границите на аудиенция в Париж. Република Северна Македония стартира на 17 февруари имунизационната си акция с помощта на подаяние от Сърбия на няколко хиляди дози от имунизацията на Пфайзер/Бионтех, само че страната не се е възползвала от политиката за централизирани покупки на страните от Европейски Съюз.
 Османи: Подходът ни е връщане към правилата на Договора за добросъседство Османи: Подходът ни е връщане към правилата на Договора за добросъседство
Идеята на Договора за добросъседство с Република България беше да се институционализира дебата по отношение на разликите, които имаме, тъй че...
В рамките на Европейски Съюз имунизацията стартира в края на декември. Република Северна Македония се надява също така да получи доставки на имунизацията на АстраЗенека през март посредством системата Ковакс. Ние предплатихме предходната година 800 000 дози посредством тази система и също по този начин сключихме пряк контракт с Пфайзер, само че към момента не сме получили нищо. Опитваме се да осигурим китайски ваксини, добави министърът. 200 000 ваксини от китайската ваксина Синофарм се чакат в края на месеца. В региона единствено Сърбия е почнала имунизация в огромен мащаб с помощта на съглашения, подписани непосредствено с фармацевтичните компании, отбелязва Агенция Франс Прес.
Република Северна Македония, която се причисли към НАТО предходната година, се стреми от дълго време към присъединение към Европейски Съюз. Блокирана в продължение на дълго време от несъгласие от страна на Гърция, в този момент тя е спирана от България, която преглежда езика на Северна Македония като акцент на българския и отхвърля термина " македонски език ", отбелязва Агенция Франс Прес. Въпросите за идентичността не би трябвало да са изискване за процеса на европейска интеграция. Ние не желаеме преференциално отношение, ние желаеме единствено обективен развой, учреден на справедливи политически и стопански критерии, посочи Османи. Той сподели, че е " убеден " в близкото разрешаване на разногласието. Ние сме подготвени да обсъждаме на научни основи нашите съответни прочити на историята, с цел да намерим общи точки, да премахнем от нашите книги по история стандартите, които тровят нашите връзки. Но ние в никакъв случай няма да приемем историята да се разисква за да се преразгледа идентичността на нашата суверенна нация, уточни Османи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР