Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в

Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в ...

112-годишен японец е най-възрастният мъж на планетата.


Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в японската префектура Ниигата, бе официално признат за най-възрастния мъж на света от Книгата на рекордите на Гинес, съобщи БТА като се позова на ТАСС.

Ватанабе е роден на 5 март 1907 г. Допреди десетина година той се занимавал с бонсай - изкуството да се отглеждат умалени дървета и храсти и участвал в изложби.

Таджикистанка почина на 127 години

Столетникът е завършил селскостопанско училище, след което заминал за Тайван, където работил на захарни плантации. След края на Втората световна война Ватанабе се връща в Ниигата и работи до пенсия за местната власт. Жени се и има 5 деца. Ватанабе отглежда плодове и зеленчуци в семейната градина. Съветът му за дълголетие е: "Не се ядосвай и не спирай да се усмихваш".

Предишният носител на титлата "най-възрастен мъж на планетата" също беше японец. Масадо Нонака почина на 113 години на 20 януари миналата година.

Най-възрастната японка Кане Танака, която е на 117 години, е и най-старият човек на Земята според Книгата на Гинес.

Миналата година броят на столетниците в Япония за пръв път надвиши 70 000 души.

A 112-year-old Japanese who has been recognized as the world's oldest living man cites "laughter" as secret to his [email protected] #GWR2020 #ChitetsuWatanabe #渡辺智哲https://t.co/kba5pZ2Eyh
— Kyodo News | Japan (@kyodo_english) February 12, 2020

Източник: novini.bg