Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в

...
Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в
Коментари Харесай

112-годишен японец е най-възрастният мъж на планетата

Читецу Ватанабе, който е на 112 години и живее в японската префектура Ниигата, бе публично приет за най-възрастния мъж на света от Книгата на върховете на Гинес, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на ТАСС.

Ватанабе е роден на 5 март 1907 година Допреди десетина година той се занимавал с бонсай - изкуството да се отглеждат умалени дървета и шубраци и взел участие в изложения.

Таджикистанка умря на 127 години

Столетникът е приключил селскостопанско учебно заведение, след което отпътувал за Тайван, където работил на захарни плантации. След края на Втората международна война Ватанабе се връща в Ниигата и работи до пенсия за локалната власт. Жени се и има 5 деца. Ватанабе отглежда плодове и зеленчуци в фамилната градина. Съветът му за дългоденствие е: "Не се ядосвай и не спирай да се усмихваш ".

Предишният притежател на купата "най-възрастен мъж на планетата " също беше японец. Масадо Нонака умря на 113 години на 20 януари предходната година.

Най-възрастната японка Кане Танака, която е на 117 години, е и най-старият човек на Земята съгласно Книгата на Гинес.

Миналата година броят на столетниците в Япония за пръв път надвиши 70 000 души.

A 112-year-old Japanese who has been recognized as the world's oldest living man cites "laughter " as secret to his longevity@GWR #GWR2020 #ChitetsuWatanabe #渡辺智哲https://t.co/kba5pZ2Eyh
— Kyodo News | Japan (@kyodo_english) February 12, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР