Читатели на Plovdiv24.bg се възмутиха от нашествието на автомобили в

...
Читатели на Plovdiv24.bg се възмутиха от нашествието на автомобили в
Коментари Харесай

Читател: Тоталната анархия в Стария град продължава

Читатели на Plovdiv24.bg се възмутиха от нашествието на коли в Стария град и се усъмниха, че контролът за достъп е снижен до най-малко. Ето какво написаха те в сигнала си до медията, като ни ползват и фотоси:

“Тоталната безредица продължава. Автомобили с непознати регистрации позволени от Общинска Охрана са завладяли архитектурния резерват, макар бариерите и рестриктивните мерки за достъп с МПС в зоната.

Сгазени тротоари, зелени площи и общински наредби за паркиране и достъп в полза на частни бизнес ползи. Явно това е общинската политика за " развиването “ на АИР " Старинен Пловдив ".

Свързахме се с, шеф на Оперативна програма " Общинска защита ", осъществяващи контрола там. Той ни увери, че контролът в Стария град е всекидневен, само че постоянно има извършители, които за жалост не са единствено там, а в целия град.

" Всичките тези коли, които се позволяват имат позволение да влязат, което те демонстрират пред общинските чиновници на бариерата. Те си пускат заявки до общината, като в него се показват аргументите за претенции достъп. Някои компании осъществяват някакви действия в резервата. Но тези пропуски им дават право единствено да влязат за избран интервал от време, като не им дават право на паркомясто ", изясни Палашев.

Всеки би трябвало да спре там, където е регламентирано. Санкционира се безусловно всеки, който е спрял на нерегламентирано място и този надзор се прави всеки ден.

Въпреки това доста от водачите си надвишават правата, съгласно Палашев.

" В Стария град няма регламентирани места за прекъсване, с изключение на на компании и организации, като Панаира, които си имат определен брой места за паркиране, само че те не са върху тротоари и зелени площи.

Трябва да се стопира до хотела. Ако е спрял отдясно, където няма знак и там, където е позволено, няма проблем. Ние няма какво да създадем. Но в случай че е върху тротоара и зелените площи, ще бъде санкциониран. Ние всекидневно глобяваме нарушителите ", поясни още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР