Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за глоба за първа лична карта

...
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за глоба за първа лична карта
Коментари Харесай

Баща на 14-годишна ученичка от Пловдив: Това ли е начинът за трупане на приходи?

 Читател на Plovdiv24.bg алармира за санкция за първа персонална карта на 14-годишно дете. Предаваме описа му едно към едно:

Здравейте, желая да споделя с Вас нашата вест, която, мисля, че отново е настояща поради нарасналата епидемиологична конюнктура в страната ни. Дъщеря ни навърши 14 години в края на ноември 2020 година и по закон в едномесечен период трябваше да подадем документи за персонална карта в 6 РПУ в Пловдив.

През декември в цялата страна бяха наложени строги карантинни ограничения и децата бяха на отдалечено образование, на същите им бе неразрешено да посещават молове и така нататък и по наша преценка преценихме да отложим това обвързване.

Към края на януари 2021 година бе взето държавно решение децата от 8-мите класове да стартират и присъствено образование и ние престъпихме към подаване на документи за персонална карта на щерка ни, при което от 6-то РПУ в Пловдив ни беше наложена санкция заради просрочване на едномесечния период, даден за това обвързване, само че в естествена среда.

В същото време научихме от наши другари, че в други РПУ-та в града не е налагана тази санкция. Тя е 20 лв., само че не мисля, че в това е въпросът - в размера, а във обстоятелството, че можеше да бъде натрапен по-лек режим за тези маловажни отговорности при тази стресова среда в страната и обстановка на затворени браншове и бизнеси.

Това ли е методът за трупане на доходи от тези институции? Пиша до Вас като моя предпочитана медия и в случай, че епидемията усилва отново обсега си и този въпрос е настоящ и хиляди фамилии ще бъдат изправени пред тази маловажна отговорност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР