Читалище Възраждане“ кани пловдивчани в сряда, 18 октомври, на камерен

...
Читалище Възраждане“ кани пловдивчани в сряда, 18 октомври, на камерен
Коментари Харесай

НЧ „Възраждане“ кани на сакс концерт

Читалище „ Възраждане “ кани пловдивчани в сряда, 18 октомври, на камерен концерт на саксофониста Валентин Генчев.
Валентин Генчев е роден в Пазарджик. След довеждане докрай на обой в БДК „ Панчо Владигеров ” в класа на доцент Георги Желязков, Генчев е назначен като обоист и солист британски рог в Пловдивската опера. Там го предизвикват към оперното пеене. Взема частни уроци при известния баритон Сабин Марков.
Известно време работи в Испания и там учи пеене в консерватория „ Тереза Берганца ”. Участва в разнообразни сарсуели и испански оперети.

Солист е в „ Палячи “ и съживява ролята на Арлекин, с която взривява Театро де ла Виа. Концертира с арии от виенски оперети, романси и испански сарсуели в именития „ Театро Атенео ” в Мадрид.

Като член на саксофонен биг-бенд се усъвършенства под диригентството на Валтер Джиромети. Участва в Международния джаз фестивал в Толедо с „ Лунна светлина “ от Глен Милър.

В читалище „ Възраждане “ Валентин Генчев ще извърши известни пиеси на Оскар Левънт, Гершуин, Скот Джоплин, „ Аве Мария ” от Джулио Касини, „ Класическо болеро ” от Освалдо Фарес, „ Синя боса нова ” от Кени Дорам и други.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР