Читалище Шалом Алейхем-1945 г. стартира утре в 10.30 часа интересен

...
Читалище Шалом Алейхем-1945 г. стартира утре в 10.30 часа интересен
Коментари Харесай

Камишибай театър обучава децата в Шалом

Читалище ”Шалом Алейхем-1945 година ” започва на следващия ден в 10.30 часа забавен план за деца от 1 до 3-годишна възраст. Той се назовава „ Забавляваме се и творим дружно с мама и съчетава развлечение, творчество  и връзка. 

В продължение на три месеца посредством музика и песни, изобразяване и моделиране и четене на книжки, децата ще имат опция да  се срещнат с разнообразни форми на изкуството. За задачата в Читалището ще се оферират четири  пространства: Детско музикално студиo „ Кречетало ”; Арт-ателие  „ Вълшебните боички ”; Детска читалня „ Забавните буквички ”; Детско консултантско студио „ Да пораснем незабелязано ”.

Детско музикално студио ”Кречетало ” ще посреща своите дребни приятелчета всеки вторник и четвъртък от 10.30ч., като децата интензивно ще вземат участие  при  изпълнението на песничките и музиката, включвайки се с детски музикални принадлежности - маракаси, ксилофони, барабанчета и други принадлежности.

В Арт-ателието, заниманията  ще бъдат  в четвъртък от 11.30 ч. Там децата ще  рисуват  с помощта на мама върху стативи с бои. В Детската читалня, заниманията ще се организират във вторник от 11.30 ч.

Там ще се ползва и метода на Камишибай спектакъл. Това е японски спектакъл в картинки и приет от ЮНЕСКО за национално културно завещание. Преоткрит е преди няколко десетилетия и в последните години се употребява като способ за развиване на езиковите умения при деца.

Ще се употребяват и книги с добавена действителност, а основните герои ще оживяват с интернет приложението " scanAR ".

В четвъртото пространство Детско консултантско  студио „ Да пораснем незабелязано ” веднъж в месеца детски  психолог ще организира образования и съвещания с родителите. 

Проектът се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР