Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и

...
Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и
Коментари Харесай

Чистката на служебния кабинет продължава с нови уволнения


Чистката, провеждана от служебното държавно управление в разнообразни държавни структури и институции, продължава и стартира да провокира серия от интернационалните кавги – ОССЕ, Патентно ведомство, българо-японско съдействие.  

Министерство на стопанската система острани двама от тримата членове в борда на държавната компания " Ел Би Булгарикум " (Пламен Пувков, Гергана Карааланова). И двамата определени след законно извършен конкурс с петгодишен мандат. " Ел Би Булгарикум " е измежду най-успешните и съществени държавни предприятия, сдружението е на облага и поддържа интернационалните контакти на най-високо равнище. Смененото управление стабилизира сдружението и стартира разширение на неговата активност. Рокадите може да провокират разтърсвания в връзките със съществени търговски сътрудници като Япония. 

Ето кои са назначените на тяхно място - като пълномощия и обучение. Чанко Дунчев като представител на страната е някогашен механически чиновник в централата на при Пламен Юруков, напуснал с отворено писмо, с цел да отиде към, откъдето е изпъден през 2009 година. Клементина Грохчева, също като представител на страната е член на Национална младежка мрежа с ръководител Филип Кирев.

Кирев беше основен секретар на по времето Юруков и шеф на кабинета на Божидар Лукарски  Божидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година приключва като министър на стопанската система. Очевидно е, че Радев реставрира целия екип на Юруков-Лукарски в министерството откакто назначи и Констатин Арабаджиев от същия стеснен кръг в КЗП. Третата назначена – Невена Петрова е съучастник и шеф в цели 8 сдружения, с доста хетерогенен предмет на активност.  

В Патентното ведомство не престават всеобщите уволнения, някои от които слагат под риск връзките на институцията с европейските й сътрудници. Това излиза наяве от позиция на чиновници от ведомството, изпратена до президента. Очаква се уволнените ( съвсем всички шефове, основен секретар, екперти, юристи) да излязат с имената и лицата си с нарочна позиция и да разкрият съществени нарушавания в организацията – уволения, напън, насилствени отпуски, липса на ценз за заемани длъжности, корист с власт.  Ръководството на Европейската патентна организация към този момент отхвърли планувана за тази седмица публична аудиенция в България, написа Блиц.

През последните дни е заменено и управлението на " Индустриална зона- Бургас ", без никакви претекстове и без да има управнически проблеми или кавги към работата им. Напротив, чакат се непознати вложители и се приготвят планове в Бургас, които да доведат до нови работни места.  

Същевременно вървят странни назначения като това на мисис България – Радка Орцова за финансов инспектор на „ Агенция пътна инфраструктура “, бива претендент депутатка от, с чийто автограф ще се одобряватт стотици милиони за пътно строителство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР