Чистката, която новото ръкомодство на БНТ все по-видимо налага в

...
Чистката, която новото ръкомодство на БНТ все по-видимо налага в
Коментари Харесай

Чистката в БНТ стигна до здравния репортер Мария Чернева

Чистката, която новото ръкомодство на Българска национална телевизия все по-видимо постанова в малкия екран, стигна до здравния кореспондент Мария Чернева. Журналистката написа във " Facebook ", че се готви да подаде предупреждение за овакантяване поради унизително отношение от страна на шефа на новите и настоящите излъчвания Уляна Пръмова. За мотив се употребява мистериозно писмо на Пламен Таушанов от Българската асоциация за протекция на пациентите (БАЗП), с което се желае изваждането на Чернева като член на Обществения съвет към Фонда за лекуване на деца. Журналистите в малкия екран не знаят какво написа в това писмо и какви са обвиняванията към Чернева.

Ето целият текст на известието й във " Facebook ":

" Днес считам да подам едномесечно предупреждение за овакантяване.
Извинявайте! На всички, които ми се обадиха да ме поддържат и ме убеждаваха да остана. Повярвайте ми - НЯМАМ ИЗБОР. Особено след моята обществена екзекуция пред цялата редакция на новините. Когато шефът на информация посегна на най-ценния ми капитал - положителното име и доверие, градено 25 години. С неприемливи внушения за неприлично държание като представител на Българска национална телевизия в Обществения съвет на Фонда за лекуване на деца, с изразена гадност към мен. Единствено по изказвания в някакво писмо към генералния шеф. Писмо, за което шефката на информация не позволи и грам подозрение, че съдържа лъжи. С думи, които ме възпламениха от отвращение, с думи, които провокираха нападките на някои сътрудници - по какъв начин съм могла да отхвърлям лекуване на деца.
Писмо поради което, обществено ми беше лишен сектор опазване на здравето, тъй като имали право да ми го вземат. Там където съм най-силна и самостоятелна, там където мога твърдо да не отстъпвам публичния интерес и елементарно разграничавам непознато въздействие. Отстранена съм без никакъв професионален мотив, обществено като знак към всичките ми сътрудници - каква " поддръжка " биха имали всякога, в случай че настъпят нечии ползи и потекат тъжби към тях.
Трябва да давам пояснения, генералният шеф ги изискал документално. Така сподели Уляна Пръмова. Два дни очаквам да получа и настояването, и писмото, с цел да се защитя. Докато схвана, че на генералния шеф не му трябват моите пояснения. Той към този момент е изпратил писмото си до министъра на опазването на здравето с искане да бъда заменена като член на Оценка за съвместимост на фонда. Повярвал е очевидно на някакви непознати изказвания. В писмото, което по този начин и не получих, на Пламен Таушанов от Българската асоциация за протекция на пациентите (БАЗП) с гледище да бъда заменена от Оценка за съвместимост. Защо генералният шеф би трябвало да има вяра на мен, като може да одобри без подозрения изказванията на индивида, чийто представител в Оценка за съвместимост на фонда гласоподава заявки на родители в очевиден спор на ползи. Конфликт на ползи, защото той в качеството си на ръководител на УС на БАЗП, посредством представителството си в Оценка за съвместимост на Фонда има директен достъп до персоналните данни и контакти на родителите и децата с отказано лекуване в Германия, оспорвано от наши специалисти. Конфликт на ползи, тъй като същата асоциация инициира правосъдни каузи против фонда и съставлява, и пази родителите на децата евентуално не безкористно.
Това управление на Българска национална телевизия се разграничи от мен.
Аз се диференцирам от това управление на Българска национална телевизия.
Професионалната ми чест го изисква.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР