Чистата печалба на германския химикофармацевтичен концерн Bayer AG за деветте

...
Чистата печалба на германския химикофармацевтичен концерн Bayer AG за деветте
Коментари Харесай

Чистата печалба на Bayer е скочила 1,7 пъти

Чистата облага на немския химикофармацевтичен тръст Bayer AG за деветте месеца на 2017-а се е нараснала 1,7 пъти на годишна база и е достигнала 7,188 милиарда евро.

Печалбата на една акция е 8,24 евро при 4,93 евро за аналогичния интервал на предходната година. Обемът на продажбите е повишен с1,1% - до 26,42 милиарда евро, се показва в доклада на компанията.

За третото тримесечие чистата облага на Bayer е 3,88 милиарда евро, което е с 3,2 пъти повече от индикатора за същия интервал на 2016 година. Печалбата на една акация е 4,45 евро при 1,43 евро година по-рано. При това размерът на продажбите за тримесечието се съкратил с 2,8%, до 8,03 милиарда евро. Наблюдателите чакаха доходи на равнище 8,39 милиарда евро.

Компания показва, че чака довеждане докрай на договорката по покупката на американската компания Monsanto при започване на 2018 година, за което продължава тясното съдействие със съответните управляващи.

Припомняме, Bayer закупи Monsanto за 66 милиарда $, като закриване на договорката се очакваше в края на тази година. През септември Bayer подаде поръчка за продължение на периода за разглеждане на договорката от Европейската комисия до 22 януари 2018 година.

Концернът Bayer AG, международен водач в бранша, е учреден през 1863 година и има над 300 компании в разнообразни страни по света. Спектърът на неговата продукция в областта на медикаментите, средствата за отбрана на растенията и високотехнологичните материали наброява към 5000 произведения. Сред най-известните марки на концерна са Aspirin, Alka-Seltzer,Supradyn.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР