China Unicom има правителствена заповед да блокира услугатаИнтернет търсачката Bing

...
China Unicom има правителствена заповед да блокира услугатаИнтернет търсачката Bing
Коментари Харесай

И търсачката Bing забранена в Китай

China Unicom има държавна заповед да блокира услугата

Интернет търсачката Bing към този момент е недостъпна в Китай (снимка: Microsoft)

Търсачката Bing на Microsoft е блокирана в Китай, оповестиха от компанията в сряда. Това е следващата уеб-услуга на огромна софтуерна компания, която бива неразрешена за достъп зад „ Голямата защитна стена ” на страната.

Търсене в уеб страницата на Bing China – cn.bing.com – от континентален Китай насочва потребителя към страница, на която се споделя, че сървърът е недосегаем. „ Потвърдихме, че Bing сега е недосегаем в Китай, и сме ангажирани да определим идващите стъпки ”, се споделя в изказване на компанията.

China Unicom – огромният държавен телеком в Китай – е удостоверил, че има държавна заповед да блокира търсачката, заяви Файненшъл Таймс, базирайки се на свои източници. Китайската администрация по киберсигурността CAC към този момент резервира безмълвие, излиза наяве от обява на Ройтерс по тематиката.

До този миг Bing бе единствената огромна задгранична търсачка, налична зад по този начин наречената „ Голяма защитна стена “ на Китай. Microsoft цензурира резултатите от търсенето по чувствителни тематики в сходство с държавната политика. Платформата за търсене на Гугъл също пострада в Китай – още през 2010 година
още по тематиката
Президентът Си Дзинпин реши да „ затегне “ контрола над интернет в Китай от 2016 година насам. В тази връзка в изказване от сряда CAC заяви, че е изтрила повече от 7 милиона къса онлайн информация и 9382 мобилни приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР