Чикаго ще премести мигрантите от полицейските участъци в палаткови лагери преди зимата според плана на кмета

...
ЧИКАГО (АП) — Близо 1600 мигранти, търсещи убежище в САЩ,
Коментари Харесай

ЧИКАГО (АП) — Близо 1600 мигранти, търсещи убежище в САЩ, ще бъдат преместени от полицейските участъци в Чикаго в зимни лагери с масивни палатки под тях план на кмета Брандън Джонсън, според доклад, публикуван в четвъртък.

Преместванията ще станат „преди времето да започне да се измества и променя“, каза Джонсън в интервю за Chicago Sun-Times.

Палатките могат да поберат до 1000 мигранти, каза той, а лагерите ще осигурят храна и развлекателни и образователни програми.

Шестнадесет градски приюти сега приютяват 13 500 мигранти, като всеки ден пристигат повече, на цена за града от около 30 милиона долара на месец, съобщава вестникът.

Администрацията на Джонсън работи с щата и окръг Кук, за да създаде повече приюти, за да облекчи част от натиска върху Чикаго, каза той.< /p>

„Тези семейства идват в град Чикаго. . . . Ако не създадем инфраструктура, в която да можем да подкрепим и, честно казано, да задържим тези хора, които са преживели голяма вреда, хора, които са отчаяни. . . този вид отчаяние ще доведе до хаос“, каза Джонсън.

По-рано тази седмица няколко мигранти бяха арестувани при отделни инциденти по подозрение, че са заплашвали или нанасяли бой на полицаи в полицейски участък.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР