Прокуратурата оттегли обвиненията срещу мъж от Айова, който е имал оръжия, боеприпаси в хотелската стая в Чикаго

...
ЧИКАГО (AP) — Прокурорите оттеглиха всички обвинения за престъпление срещу
Коментари Харесай

ЧИКАГО (AP) — Прокурорите оттеглиха всички обвинения за престъпление срещу мъж от Айова, който беше арестуван през 2021 г. от полицията в Чикаго за притежаване на оръжия и боеприпаси в хотелската си стая с изглед към популярна туристическа атракция.

Прокурорите от окръг Кук оттеглиха обвиненията срещу Кийгън Кастийл в понеделник, след като той се призна за виновен в безразсъдно поведение, престъпление, и му беше наредено да плати глоба от $500.< /p>

Мъжът от Анкени, Айова, се е сблъсквал с две престъпления за утежняваща незаконна употреба на оръжие, но в съдебните досиета не са представени никакви доказателства, че Кастийл е планирал нещо престъпно, съобщи Chicago Sun-Times.

Кастил беше арестуван на 4 юли 2021 г., когато икономка откри оръжията и боеприпасите в стаята му в хотел W. Оръжията - пушка с лазерен мерник, пистолет и боеприпаси - бяха намерени на перваза на прозорец на 12-ия етаж, който имаше изглед към Охайо Стрийт Бийч и Navy Pier, основна туристическа атракция покрай езерото Мичиган.

Полицейско видео показва, че той е казал на полицаите, че „не е искал да стресне никого“ и просто е забравил да извади огнестрелните оръжия от чантата си, докато е опаковал багажа си за пътуване до града.

Тогавашният кмет Лори Лайтфут и тогавашният началник на полицията в града предположиха след ареста му, че Кастийл, посещаващ със семейството си от Айова, може да е възнамерявал да стреля по тълпите от Navy Pier.

Кастил каза, че е опаковал оръжията и боеприпасите по погрешка когато опакова бързо вечерта преди да тръгне на пътуването с приятелката си и двете си деца и реши да запази нещата в стаята си. Той каза, че е пътувал до Чикаго, за да предложи брак на приятелката си на виенското колело на Navy Pier.

Сред предметите, иззети от полицията по време на претърсването на хотелската стая, е диамантен пръстен. А Кастийл, тогава 32-годишен, предложи брак на приятелката си веднага след като беше освободен от затвора в окръг Кук.

Неговият адвокат Джонатан Брейман каза пред Chicago Sun-Times във вторник, че Кастийл е бил разпитван от съвместна задача за тероризъм сила, която в крайна сметка го освободи и издаде доклад, в който се казва, че е установила, че не представлява заплаха.

„Мисля, че той беше много несправедливо представен от кмета и полицията в медиите“, каза Брейман за Кастийл .

Той каза, че клиентът му, автомонтьор, е „щастлив, че оставя случая зад гърба си“ и „иска да продължи напред с живота си“.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР