ЧИКАГО (АП) — Неотдавнашното решение в Алабама, че замразените ембриони

...
ЧИКАГО (АП) — Неотдавнашното решение в Алабама, че замразените ембриони
Коментари Харесай

Решението за ин витро оплождане в Алабама подчертава значението на състезанията за върховния съд на щата в тазгодишните избори в САЩ

ЧИКАГО (АП) — Неотдавнашното решение в Алабама, че замразените ембриони се смятат законно за деца, провокира политическа стихия, откакто решението спря лекуването на доста двойки стремят се да имат фамилии посредством лекуване на неплодородие. Той също по този начин насочи светлината на прожекторите към смисъла на институциите, които са подготвени да играят централна роля в тазгодишните избори: висшите съдилища на щатите.

Решенията на висшите съдилища на щатите станаха изключително сериозни през последните съвсем две години по-късно Върховният съд на Съединени американски щати анулира конституционното право на аборт. Тази година се чака акциите за места във висшия съд да бъдат измежду най-скъпите и оспорвани надпревари в гласуването. Заложени са бъдещи решения по отношение на аборти, други репродуктивни права, gerymandering, права на глас и други значими въпроси.

„ Тук е действието “, сподели Джеси Хил, професор по право в Case Western Reserve University School по право в Кливланд.

Решението от 16 февруари на Върхо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР