ЧЕЗ се включи активно в Европейската седмица на професионалните умения

...
ЧЕЗ се включи активно в Европейската седмица на професионалните умения
Коментари Харесай

86 ученици посетиха ЧЕЗ в европейската седмица на професионалните умения

ЧЕЗ се включи интензивно в Европейската седмица на професионалните умения в интервала 28.10-31.10.2019 година Проведени бяха срещи с 86 възпитаници сред VI и X клас от градовете София, Перник, Дупница и Плевен. Те посетиха професионалните гимназии, с които ЧЕЗ си партнира в тези градове, и се срещнаха с опциите за професионално образование и за работа в ЧЕЗ след довеждане докрай на образованието си.

„ Целта ни като шеф е да осигурим благоприятни условия за професионално и развиване на младежите, с цел да ги задържим в България. Но професионалната ориентировка не би трябвало да разчита единствено на профилираните гимназии, а да стартира още от фамилията и да продължава в учебно заведение. Затова би трябвало да се обърнем овреме към учениците и техните родители, с цел да запалителен у тях интерес към специалността на енергетика “, сподели Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “, ЧЕЗ България.

В Плевен учениците посетиха оперативния център на ЧЕЗ Разпределение и контактния център за всички клиенти на ЧЕЗ, който също се намира в града. Там те следиха в действително време работата на чиновниците в наличието на госпожа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието. Събитието приключи с посещаване на профилираното диспечерско звено, където учениците разгледаха работни схеми на електроразпределителната мрежа, с които си служат дежурните диспечери.

В гр. София учениците от професионалната гимназия по механоелектротехника „ Никола Й. Вапцаров “ посетиха Техническия образователен център на ЧЕЗ Разпределение и разгледаха неповторимия за Западна България образователен полигон. Те се срещнаха с работата на лабораторна кола на ЧЕЗ Разпределение, употребена за бързо локализиране на повреди и „ погледнаха “ през термовизионна камера.

В гр. Перник представители на ЧЕЗ показаха провокациите на специалността електротехник и опциите за бъдещо кариерно развиване в компанията на учениците от професионалната гимназия „ Мария Кюри “.

Ученици и учители от ПГ “Акад. С.П. Корольов “ посетиха централния склад на ЧЕЗ Разпределение в града, където научиха повече за младежките стратегии на компанията разгледаха местата, където се съхраняват материали за поддържане на мрежата и премахване на повредите и видяха оборудван спешен автомобил.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР