ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център,

...
ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център,
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен център за обучение и повишаване на квалификацията

ЧЕЗ Разпределение България откри публично своя нов механически образователен център, в който бъдещи и сегашни електротехници ще получават и усъвършенстват на практика умения, предава кореспондент на КРОСС. Центърът е осъществен на територия от 3000 кв. метра и съставлява смален модел на електроразпределителната мрежа.

„ Две са задачите на този образователен център. Първо, да развиваме и да усъвършенстваме уменията на нашите чиновници, които да имаме опция да образоваме по най-високите ни стандарти. Втората цел е обвързвана с просветителни институции - университети и техникуми, с цел да дадем опция на учениците и студентите да
видят по какъв начин наподобява мрежата и да могат да получават на практика познания преди да стартират да работят. Не е толкоз значимо за нас дали те работят за нас, или другаде, тъй като сме уверени, че развиването на техническите познания в енергийния бранш е доста значимо за всяка страна, освен за България. Енергийният бранш няма да изчезне, той се развива и отсега нататък ще се промени доста. Този образователен център ще спомогне да покажем на младежите накъде върви енергийният бранш, електроразпределението, по този начин те ще могат да вземат решение дали да се развиват в този бранш. Имаме доста начинания, свързани с образованието, работим чудесно с образователните заведения, имаме стажантски стратегии, даваме стипендии. Ние имаме вяра, че бизнесът би трябвало да е непрекъснато обвързван с образованието. Искаме да покажем на младежите, че има бъдеще за тях в България, че бъдещата им работа е тук - при нас и в другите компании ", сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.

Изпълнителният шеф на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски акцентира, че образователният център е особено построен да показва в смален тип съставените елементи на разпределителната мрежа. „ Полигонът симулира мрежата и има всичко, което е належащо за учене. В постройката пък може да се образова теоретичната част от нашата образователна стратегия. В този образователен център инвестирахме над 400 хиляди лв. и се надяваме, че ще реализираме най-важното нещо, към което се стремим - потребителско задоволство ", сподели той. Холаковски означи, че центърът ще образова освен новите чиновници на компанията, само че в него ще бъде повишавана квалификацията на работещите към този момент там, ще се образоват и подизпълнители, възпитаници и студент.

„ Този център съществува с помощта на напъните на всички в компанията ", уточни основният действен шеф на компанията Виктор Станчев. „ Учебният център на ЧЕЗ се състои от два съществени съставния елемент - полигонът със оборудванията, които покриват над 90% тези, които са в употреба, и Центърът за приемане на теоретични познания. Покриваме всички процеси в поддържането на мрежата, в измерването на електрическата сила, както и процесите по диспечинг, по изследване и по реализация на вложенията ", изясни той. „ Да ни е цветущ центърът и дано създадем по този начин, че нашите чиновници и всеки, който желае да може да увеличи своята подготовка, сега сме в развой на подготовка на методиките за образование, тъй като за нас е значимо фрагментите да са подготвени по най-хубавия метод ", акцентира Станчев.

Гостите на събитието имаха опция да прегледат целия образователен център и полигона за практическо образование.
На събитието участваха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, представители на бизнеса и на образователни заведения от страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР