ЧЕЗ (CEZ) е избрала купувач за електроразпределителния си бизнес в

...
ЧЕЗ (CEZ) е избрала купувач за електроразпределителния си бизнес в
Коментари Харесай

Българо-индийски консорциум може да е купувачът на ЧЕЗ

ЧЕЗ (CEZ) е избрала покупател за електроразпределителния си бизнес в България. Това е търговецът на ток " Фючър енерджи " в партньорство с индийската India Power Corporation Ltd (IPCL), която е част от група с бизнес за към 10 милиарда $. Това оповестява " Капитал " в последния си брой.

Изданието напомня, че когато напролет бяха подадени предварителните предложения, българското сдружение е било считано за новобранец поради размера на бизнеса си спрямо продавания.

До 3 месеца се чака да се разбере дали това ще е новият притежател на компанията.

Продажбата на най-голямото електроразпределително сдружение, което обгръща територията на Западна България и обслужва близо 3 млн. консуматори, на снабдителното дружество " ЧЕЗ електро " и търговеца на електрическа енергия " ЧЕЗ трейд " - трите с оборот от към 1.8 милиарда лева, стартира през февруари. През август бяха подадени обвързващи предложения, а чак през втората половина на октомври се стигна до любимец.

В края на 2004 година CEZ завоюва приватизационната процедура за 67% дял в електроразпределителните предприятия в Западна България с оферта от 281.5 млн. евро. В момента не са известни елементи по предлаганата цена по договорката, само че съгласно вестника става дума за към 300 млн. евро.

Ако се стигне до договорка, това ще е първото огромно индийско наличие в страната, след Прамод Митал в " Кремиковци ", показва вестникът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР