Chevrolet Bolt EUV идва с 65 кВтч тягова батерия и

...
Chevrolet Bolt EUV идва с 65 кВтч тягова батерия и
Коментари Харесай

Chevrolet Bolt EV и EUV – народен електромобил по американски


Chevrolet Bolt EUV идва с 65 кВтч тягова батерия и един електрически мотор 200 к.с
(снимка: Chevrolet)

General Motors показа два национални електрическия автомобил едновременно – обновения хечбек Chevrolet Bolt EV и напълно новия кросоувър Chevrolet Bolt EUV (Electric Utility Vehicle).

Както Bolt EV, по този начин и Bolt EUV са предопределени за младежката публика – имат футуристичен дизайн и дребни размери, тъкмо за хората, които към момента не са основали огромно семейство.

Междуосието на хечбека е 2600 мм, а на кросоувъра – 2675 мм, при който е повишен вторият ред седалки, тъй че задната част е по-просторна. По отношение на дължината, при Bolt EV тя е 4145 мм, до момента в който при EUV модела доближава 4306 мм.

Централната подпора с тъч екран и таблото на новия Chevrolet Bolt EUV
(снимка: Chevrolet)

Автомобилите споделят една платформа, тъй че надали се разграничават във връзка с продуктивността. Както Bolt EV, по този начин и Bolt EUV употребяват 65 кВтч тягова батерия и се зареждат единствено от един електрически мотор от 200 к.с., ситуиран на предната ос.

Няма задвижване на четирите колела и не се планува такова в бъдещите модели. Едва ли е и належащо в слънчева Калифорния, която заема лъвския дял от продажбите на електрически транспортни средства в Съединени американски щати. А отвън Щатите новите коли няма да се доставят публично, съгласно информациите досега.

Кросоувърът изминава 400 км с едно зареждане на батерията
(снимка: Chevrolet)

Декларираната самостоятелност на Bolt EV е 415 км, до момента в който пробегът на EUV е 400 км (кросоувърът е с 40 кг по-тежък). Зарядното устройство поддържа връзка към терминали напрегнато както 120V, по този начин и 240 V. За 30 минути връзка с мрежата тяговата батерия се зарежда до към 40% (за 150 км пробег).

Подобреният Chevrolet Bolt EV е с 5000 $ по-евтин от своя предходник
(снимка: Chevrolet)

Chevrolet Bolt EV има обновен интериор с централна подпора и 10,2-инчов тъчскрийн за информационно-развлекателната система, а в таблото е  вграден 8-инчов екран. Обновени са седалките и кормилото, превключването на режимите на шофиране се прави посредством бутони. EUV не се разграничава от хечбека от вътрешната страна.

Chevrolet не е Tesla, тъй че тук няма автопилот. Основното съоръжение включва системи за подкрепяне на сигурността (автоматично прекъсване, поддържане на лентата и др.), а против в допълнение възнаграждение клиентите ще получат адаптивен круиз надзор Super Cruise.

Интериорът на Chevrolet Bolt EV е обновен с нови седалки и волан
(снимка: Chevrolet)

И в този момент най-важното, цените. Изненадващо е с 5000 $ по-евтин от своя предходник (въпреки обстоятелството, че самата кола е станала по-добра, а потенциалът на тяговата батерия даже леко се е увеличил) – цената стартира от 32 000 $.

Кросоувърът е малко по-скъп – цените му стартират от 34 000 $. Въпреки това, необятна гама от в допълнение съоръжение елементарно качва цената над границата от 40 000 $. Новите електрически автомобили ще бъдат пуснати в продажба в Съединени американски щати това лято.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР