Четворката от Манчестър The 1975 са големите победители на церемонията

...
Четворката от Манчестър The 1975 са големите победители на церемонията
Коментари Харесай

The 1975 са големите победители на наградите Брит

Четворката от Манчестър The 1975 са огромните спечелили на церемонията по раздаването на музикалните премиите „ Брит “, които отличават най-хубавото на английската сцена. Пищната и изпипана до съвършенство гала се състоя нощес в „ О2 Арена “ в Лондон.

Мати Хейли, Адам Хан, Рос Макдоналд и Джордж Дениъл се прибраха вкъщи с два от водещите призове – за „ Най-добър албум “ за тавата им A Brief Inquiry Into Online Relationships и за „ Най-добра група “.

Бандата с име въодушевено от поезията на Керуак съумя да победи тежката конкуренция на международните любимци Arctic Monkeys, както и Ан Мари и Джордж Езра.

Голямата им нощ обаче беше съпроводена и с огромен фал, откакто част от феновете видяха телевизионно реклама, която афишира успеха им преди още да бъде излъчена церемонията. Остава мистерия дали момчетата от бандата са знаели авансово за наградите си.

Сред огромните спечелили на вечерта бяха още Джордж Езра и Джорджа Смит, които завоюваха статуетките надлежно за артист и певица на годината. Езра, който извърши онлайн шлагера си „ Shotgun “ по време на събитието показа: „ Не е минал и ден без да си кажа какъв късметлия съм, а това е черешката на тортата “

Калвин Харис отмъкна първите си две награди „ Брит “ откакто е бил номиниран цели 16 пъти през кариерата си. Тази година той се прибра с наградите за „ Продуцент на годината “ и „ Най-добър сингъл “ за „ One Kiss “ с Дуа Липа. Той одобри признанието с: „ Идвам от няколко години тук и в никакъв случай не съм имал опция да кажа нещо. Затова в този момент желая да благодаря на всеки, който си купува песни, стриймва такива, идва на концерти или просто инцидентно слуша музика по радиото и си споделя „ еха, какво е това?. Това значи доста “

Хитът „ One Kiss “ беше осем седмици на върха на класациите и се трансформира в най-добре продавания сингъл за 2018-та с повече от 1,5 милиона продажби, стриймове и сваляния. Дуото Липа-Харис имат общо към този момент пет награди „ Брит “, откакто певицата се прибра с „ пробив на годината “ и „ най-хубава певица “ за 2018-та.

По време на церемонията с осъществявания онлайн се разписаха едни от най-актуалните сега имена във Англия като 1975, Джес Глин и Джорджа Смит. Невероятният Хю Джакмън откри шоуто с осъществяването си на заглавната ария от саундтрака на „ Най-великият шоумен “, където звездата му грее изключително блестящо, а в хореографията бяха включени стотици артисти, акробати и огнегълтачи. Именно този саундтрак беше най-продаваният за миналата година, само че не получи нито една номинация за премия.

В интернационалната секция с главните призове бяха удостоени рапърът Дрейк и Ариана Гранде за най-хубави солови актьори, само че нито един от тях не благоволи да участва онлайн, а изпратиха видео обръщения. Бионсе и Джей Зи пък сграбчиха статуетката за „ Най-добро дуо “

Пинк си потегли с наградата за „ принос към музиката “ и се отблагодари на доверието с 10-минутно медли от всичките й шлагери изпълнено онлайн в „ О2 Арена “, като стартира зрелищното си появяване от гримьорните, с цел да мине през покрива на залата и да се появи измежду огън.

Пълен лист на победителитe:
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР