Четвърто подред дисциплинарно производство срещу бившия зам.-председател на Софийския градски

...
Четвърто подред дисциплинарно производство срещу бившия зам.-председател на Софийския градски
Коментари Харесай

Съдебният съвет започна четвърто дисциплинарно дело срещу бивш заместник на Владимира Янева

Четвърто поред дисциплинарно произвеждане против някогашния зам.-председател на Софийския градски съд (СГС) Петя Крънчева образува съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) през днешния ден. Тя беше в управлението по времето на Владимира Янева.

Предложението за наказването ѝ е на настоящия началник на Софийски градски съд Калоян Топалов. В дисциплинарния състав ще влязат Димитър Узунов, Даниела Костова и Галина Карагьозова.

Крънчева е дисциплинарно разследвана по три оферти на Калоян Топалов, в това число за уволняване и по едно на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, напомня defakto.bg.

Първото дисциплинарно дело против нея след цялостна инспекция на Софийски градски съд под управлението на Янева завърши с решение за понижаване на заплатата на Крънчева с 15 % за 1 година. Санкцията бе обжалвана пред Върховен административен съд, където до неотдавна делото бе спряно в изчакване на тълкувателното решение за наказванията на магистратите. През юли то бе обновено и планувано за ноември.

Второто дисциплинарно произвеждане против Крънчева стартира също след предложение на Топалов, само че не е завършило.

Третото бе формирано в края на юли по искане на Топалов за уволнението на Крънчева поради многократни случаи на замяна на протоколи по каузи, непредоставяне на достъп на страните до досиетата с материалите, както и редовно разстройване на провеждането на правосъдни съвещания, което разрушава имиджа както на самия съд, по този начин и на цялата система.

Висш съдебен съвет отхвърли искане на Лозан Панов Крънчева и други нейни сътрудници да бъдат осъдени поради многочислени нарушавания по специфичните разследващи средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР