Четвъртият национален план за участието на България в глобалната инициатива

...
Четвъртият национален план за участието на България в глобалната инициатива
Коментари Харесай

Почтено управление и борба с корупцията - в основата на българския план в „Партньорство за открито управление“

Четвъртият народен проект за присъединяване на България в световната самодейност „ Партньорство за намерено ръководство “ бе признат от държавното управление, оповестяват от Министерски съвет за Moreto.net.

„ Партньорството за намерено ръководство “ е многостранна стратегия, която има за цел обезпечаване на съответни задължения от страна на държавните управления за бистрота, овластяване на жителите, битка с корупцията и потребление на новите технологии в ръководството. Вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова ще дава отговор за координацията и реализацията на признатия проект за деяние.

България е част от самодейността към този момент 10 години, само че за първи път през ноември и декември 2021 година създаването на проекта за деяние бе осъществено посредством взаимни тематични полемики сред държавни институции и неправителствени организации, за гарантиране на действително партньорство при осъществяването на ограниченията. Десет неправителствени организации са включени в утвърждения 19-членен състав на Съвета за съгласуваност на присъединяване на България в „ Партньорство за намерено ръководство “. От постъпилите 38 оферти за съответни ограничения в Четвъртия народен проект залегнаха 14, които минаха и процедура на публично разискване.

Тематичните области на Плана са „ Прозрачност и достъп до информация “, „ Почтено ръководство и битка с корупцията “, „ Отворени данни “ и „ Гражданско присъединяване “. Сред утвърдените ограничения са разработване на оферти за промени в Закона за директното гражданско присъединяване, възстановяване на режима на доброволчеството, усилване на присъединяване на гражданските организации в решаването на разногласия сред консуматори и търговци във връзка на постъпили в Комисията за отбрана на потребителите тъжби и други

За реализирането на Четвъртия народен проект „ Партньорство за намерено ръководство “, с небосвод до 31 декември 2024 година, министерствата на електронното ръководство, на земеделието, на финансите, администрацията на Министерския съвет, Националният съвет по антикорупционни политики, Съветът за развиване на гражданското общество, Комисията за отбрана на потребителите и Националният инспекторат по образованието ще работят взаимно с фондациите „ Програма Достъп до информация “, „ Медии 21 “, „ Български център за нестопанско право “, Български институт за правни начинания, Сдружение Форум гражданско присъединяване, Национален юношески конгрес и други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР